Offertesoftware zzp vergelijken
Software

Offertesoftware vergelijken

Tip: Zoekt u een boekhouder om te assisteren met uw administratie? Vraag hier gratis op wat het uw kost.

Het beste online offerteprogramma kiezen

Offertes maken vervelend? Ik heb verschillende populaire offertesoftware, die door zzp’ers met een eenmanszaak worden gebruikt, voor u geselecteerd, zodat u ze goed met elkaar kunt vergelijken. Ontdek vervolgens geheel gratis hoe eenvoudig het kan werken.

Vergelijk, kies en test ze gratis

 

Voordelen van een online offerteprogramma

Als zzp’er heeft u de keuze uit verschillende tools waarmee u offertes kunt maken. U kunt bijvoorbeeld offertes maken in Word. Mijn voorkeur gaat echter uit naar een online offerteprogramma, waarmee u slim uw offertes kunt maken.

Het uitbrengen van een goede offerte is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Kiest u voor offertesoftware, dan bespaart u tijd én behaalt u maximaal resultaat. Met offertesoftware worden namelijk delen van het offerteproces geautomatiseerd. Zaken als lay-out, vormgeving en personalisatie worden automatisch voor u geregeld en zien er altijd professioneel uit. Ook hoeft u nooit meer uw eigen gegevens te copy-pasten: deze zet het offerteprogramma namelijk op iedere offerte. Verder kunt u uw algemene voorwaarden automatisch aan iedere offerte toevoegen. En natuurlijk kunt u de offerte vanuit het offerteprogramma direct naar de klant versturen via e-mail. Ook bestaat de mogelijkheid dat de aanvrager de offerte online kan accepteren en is de opdracht binnen. Zo is uw administratie altijd volledig, zijn gemaakte afspraken altijd online inzichtelijk en heeft u altijd inzicht in uw resultaten.

De belangrijke voordelen op een rijtje:

  • U bespaart tijd;
  • Uw offerte ziet er altijd professioneel uit;
  • U kunt de offerte online versturen én laten ondertekenen;
  • Uw administratie is altijd volledig;
  • Gemaakte afspraken zijn online inzichtelijk;
  • U heeft altijd inzicht in uw resultaten.

Betaald of gratis offerteprogramma?

De meeste aanbieders van online offertesoftware rekenen geringe maandelijkse kosten voor het gebruik ervan, al zijn er ook gratis programma’s, zoals Word te gebruiken. Voordat u voor een bepaald offerteprogramma kiest is het daarom goed om te weten of dit programma wel echt bij uw eenmanszaak past, zodat u zeker weet dat u betaalt voor een programma dat prettig is in gebruik. Alle leveranciers van online offertesoftware bieden geheel gratis proberen aan. U kunt dan gedurende een bepaalde periode – vaak is dat dertig dagen – kijken of het programma aansluit bij uw behoeften.Starten als zzp? Zet eenvoudig jouw basisboekhouding op

De zzp boekhouding met online boekhoudprogramma

Als zzp'er moet u verplicht een administratie bijhouden van wat er allemaal in uw eenmanszaak speelt. Hier zijn tegenwoordig mooie tools voor om u hier bij te helpen. Deze tools werken gemakkelijk en snel voor ieder type ondernemer. Een boekhouder is daar echt niet voor nodig. Door zelf uw boekhouding zo veel mogelijk bij te houden, houd u overzicht en grip op uw financiële zaken en maakt u betere besluiten. Hoe doet u dat?

Gebruik een online boekhoudprogramma zoals e-Boekhouden.nl , DigiBTW of Rompslomp. Hiervoor is geen boekhoudkennis nodig. U maakt hiermee eenvoudig uw eigen offertes en facturen aan die aan alle eisen voldoen en verstuur ze direct naar de klant. Uw verkoopfactuur wordt, net als uw inkoopfacturen, gelijk automatisch verwerkt in de administratie, zo houd u altijd inzicht in de btw-afdracht. De btw-aangifte is ook met een paar klikken ingediend bij de belastingdienst. Verder kunt u een urenregistratie bijhouden, zijn er verschillende koppelingen mogelijk zoals met uw bank voor bankzaken of met een webshop. Kortom een onmisbaar programma voor ieder type zzp'er. Bekijk hier hoe het werkt en vergelijk alle boekhoudpakketten.

Tip: Populaire factuur- en boekhoudsoftware voor zzp'ers

Voorbeeld boekhoudprogramma DigiBTW

Tip! GRATIS factureren met DigiBTWZZPcentrum.nl
Zzp worden met eenmanszaak

ZZPcentrum.nl is een startersportaal voor zzp'ers die een eenmanszaak willen starten. Ook de gevorderde zelfstandig ondernemer kan hier terecht voor inspiratie en tips.

Voor werkgevers is er een database met zzp-bedrijven om zo een professional te vinden voor elke soort klus.

voor werkgevers

Als werkgever voor een klus op zoek naar een zzp'er?

 Vind zzp'ers

Gevonden worden door zzp'ers?

 Plaats gratis uw klus

voor zzp’ers

Als zzp of freelancer op zoek naar een nieuwe klus?

 Vind opdrachten

Gevonden worden voor opdrachten?

 Plaats gratis uw bedrijf