Private Lease voor zzp

17 juni 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Wat is private lease en wat kan ik er als zzp’er mee?

Toe aan een nieuwe auto of bestelbus en wilt u als zzp’er dan voor een vast maandbedrag in een nieuwe rijden in plaats van er één kopen? Dan kunt u kiezen voor private lease. Vaak zijn dan de vragen: Wat is private lease en wat kan ik er als zzp’er mee voor mijn bedrijf? Wat is het verschil tussen private lease en een andere leasevorm?

Bij private lease huurt u als particulier een auto voor een vast bedrag per maand. U sluit privé een contract af met een leasemaatschappij. De looptijd van dit contract kan variëren tussen de twaalf en zestig maanden. Hoe langer de leasetijd, hoe goedkoper het maandbedrag zal zijn. De leasemaatschappij is verantwoordelijk voor de aankoop, voor het onderhoud, de verzekering, pechhulp en meer. Met deze manier van leasen heeft u dan een zorgeloos pakket dat u ontlast van het bezit van een auto, want hij is niet van u. Lees hier meer.

Gaat u de nieuwe auto zakelijk gebruiken, dan heeft u als zzp’er met een eenmanszaak het voordeel dat u de zakelijke gereden kilometers voor 19 cent per km kunt aftrekken van uw omzet. Dat scheelt weer belasting! Hiervoor moet u wel een rittenregistratie bijhouden ter verantwoording aan de fiscus.

Welke soorten leasevormen zijn er nog meer?

Een nieuwe auto kan op verschillende manieren geleased worden. Zo heb je ook operational lease, financial lease en short lease. Lees hier meer over de verschillen tussen de verschillende leasevormen die er zijn.

Voordelig een Tesla leasen?

Tesla leasen voor zzp

Een tesla leasen? Bekijk hier de voordelen en wat dit u kost.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma [voorbeeld]

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS factureren!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Financial lease

Financial lease

Hoe werkt financial lease en welk voordeel heeft u er als zzp van? Met financial lease kunt u als zzp’er voordelig een auto leasen, doordat uw zakelijke auto gefinancierd wordt door de leasemaatschappij. Doordat u zelf niet de investering hoeft te doen, houd u...

Lees meer

Zakelijk rijden met privé auto

Als zzp'er zakelijk rijden met uw privéauto? De kosten van het bezit van uw privéauto mag u dan niet bij uw onderneming in rekening brengen. Wel mag u voor zakelijke ritten een vergoeding (0,19 eurocent) per kilometer van uw bedrijfswinst aftrekken. Ook kunt u de btw...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads