ZZP-erkend certificeert zzp’ers

26 januari 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

ZZP-erkend is een certificering vanuit werkgevers en deelt certificaten uit aan zzp’ers en houdt gegevens van de aangesloten zelfstandig ondernemers actueel. Als opdrachtgever zzp’ers inhuren? ZZP-erkend verifieert grotendeels elektronisch alle voor u relevante juridische en fiscale gegevens en documenten die nodig zijn voor het inhuren van zzp’ers.

Mijn beste tip?

Een onmisbare tool voor starters en alle zzp'ers:
 

Werkgevers kunnen in een database met aangesloten zzp’ers zien of de door hun ingehuurde zelfstandige ondernemer voldoet aan een aantal juridische en fiscale kenmerken.

Via een online platform worden gegevens en documenten van zzp’ers op verschillende punten geverifieerd en vervolgens gecertificeerd.

Stichting ZZP-erkend

Voor bedrijven die zzp’ers inhuren, beperkt ZZP-erkend de risico’s door o.m. te voldoen aan compliance waaronder de wetgeving keten- en inlenersaansprakelijkheid/WKA. Tevens realiseren ze een aanzienlijke kostenbesparing omdat u de gegevens en documenten van de zzp’er niet meer zelf (handmatig) hoeft bij te houden.

Hiervoor verifieert, valideert en certificeert ZZP-erkend alle relevante juridische, fiscale en bedrijfsmatige gegevens en documenten van de zzp’er die nodig zijn voor het inhuurproces en om als opdrachtgever te voldoen aan WKA.

Meer informatie over de certificering van zzp’ers kunt u vinden op de website van ZZP-erkend

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS factureren!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Is boekhouden echt niets voor jouw? Vraag dan vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou hiermee op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Keurmerk voor zzp’ers

Keurmerk voor zzp’ers

Wanneer consumenten een zzp'er of klusbedrijf kiezen wordt lang niet altijd gekozen voor de goedkoopste aanbieder. Positieve eerdere ervaringen zijn de belangrijkste reden om voor een klusbedrijf te kiezen, zelfs wanneer dit bedrijf een hogere prijs vraagt dan een...

Lees meer

Overzicht keurmerken

Waarom een keurmerk? Een keurmerk kan waardevol zijn om u te onderscheiden met uw dienst of product. Een kwaliteitskeurmerk voor zzp’ers in de bouw moet het vakmanschap waarborgen van de zelfstandige klusbedrijven zoals timmermannen, metselaars en stukadoors. Een...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads