Facturatieprogramma zzp

Beste boekhoudprogramma met app voorbeeld voor zzp met eenmanszaak

Mijn tip: Gratis boekhouden met
e-Boekhouden.nl

 • factureren
 • urenregistratie
 • automatische btw-aangifte
 • gemakkelijk boekhouden

Snel je eigen factuur maken en versturen voor betaling, maar ook gemakkelijk je uren vastleggen en zo jouw belastingvoordeel pakken!

5 januari 2023
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Door Johan Ooms

Online factuurprogramma’s voor zzp’ers vergelijken

Als zzp’er eenvoudig uw factuur maken met het beste online facturatieprogramma? Om u te helpen bij het maken van uw keuze heb ik een aantal populaire programma’s voor u verzameld. De grootste uitdaging is voor jouw situatie de juiste vinden met de prettigste werking.

Vergelijk op prijs, score of reviews en start een gratis proefperiode

 

Bekijk hoe gemakkelijk je een eigen factuur maakt en verstuurt

Als u per uur, per service of per project factureert, is factureringssoftware cruciaal voor uw bedrijf. Dit bied de mogelijkheid om gepersonaliseerde facturen te genereren via aanpasbare en vooraf gedefinieerde sjablonen, evenals betalingen volgen en accepteren, maar ook factureerbare manuren registreren. Hoe en wat?

Bedrijfsgrootte
ZZP | MKB | GROOT

Platformen
Mac , Windows , Chrome , Android , iOS

Prijzen
Factureren GRATIS , Boekhouden € 15 p/m

Reviews
4.8 / 5 sterren

Wat zijn de voordelen van een online factuurprogramma gebruiken?

Om een duidelijke en professionele factuur te maken kunt u heel goed een online facturatieprogramma gebruiken. Bent u zzp’er geworden en bent u op zoek naar zo’n factuurprogramma? Grote kans dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn namelijk veel verschillende factuurprogramma’s waar u uit kunt kiezen. Welke is voor u de juiste? In dit artikel zet ik verschillende programma’s voor u op een rij, zodat u ze goed met elkaar kunt vergelijken.

Gebruik maken van een online factuur software heeft verschillende voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een factuur maken in Word of Excel. Het belangrijkste voordeel is dat veel zaken geautomatiseerd worden, denk aan de vormgeving van de factuur. Zo bespaart u veel tijd. Ook zet het facturatieprogramma automatisch de gegevens van uw onderneming op de factuur en voegt het programma alle benodigde documenten toe, denk aan uw algemene voorwaarden. En natuurlijk kunt u de factuur vanuit het programma gemakkelijk versturen in PDF en UBL.

De belangrijke voordelen van een online factuurprogramma zijn:

 1. Dat u tijd bespaart;
 2. De factuur er altijd professioneel uitziet;
 3. Dat u de factuur online naar uw klant kunt versturen;
 4. Dat u altijd een overzicht hebt van openstaande facturen.

Tip: start u toch liever met facturen maken in Word of Excel? Maak dan gebruik van een gratis Word-template of gratis Excel-template voor het maken van facturen.

Online factuursoftware en uw debiteurenadministratie

Dat laatste voordeel is er eentje die ik graag extra uit willen lichten. Online factuursoftware draagt namelijk bij aan een goede debiteurenadministratie. U heeft altijd een overzicht van facturen die door uw debiteuren nog betaald moeten worden. Zo voorkomt u dat u er te laat achter komt dat u nog geld tegoed hebt. U kunt snel actie ondernemen, bijvoorbeeld door een herinnering of aanmaning te versturen. In de meeste online factuursoftware kunt u ook die herinneringen en aanmaningen automatisch laten aanmaken.

Online facturatieprogramma’s en software vergelijken

Verschillende online factuurprogramma’s en software bieden de mogelijkheid om met sjablonen te werken, terwijl sommige programma’s je juist de vrijheid geven om van A tot Z uw eigen factuur op te stellen. Er zijn facturatieprogramma’s waarin uw klant de factuur meteen met iDEAL kan betalen, maar er zijn er ook die deze optie weer niet bieden. Ook zijn er volledige online boekhoudprogramma’s op de markt die een speciale module hebben voor het maken van facturen, die de factuur gelijk verwerkt in de boekhouding. En tot slot zijn er verschillende programma’s verkrijgbaar die je eerste een periode gratis kunt uitproberen. Kortom: de verschillen tussen online facturatieprogramma’s zijn groot. De grootste uitdaging is dan ook voor jouw situatie de juiste vinden!

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer enige jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met tips, tools, checklists en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS boekhouden!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

 • eenvoudig boekhouden
 • factureren & urenregistratie
 • automatische btw-aangifte
 • koppeling bankrekening
 • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou (op weg) te helpen.

Gerelateerde tips

Reiskosten

Reiskosten

Wat valt onder reiskosten? Reiskosten zijn kosten die worden gemaakt voor het reizen van en naar het werk. Dit kan gaan om kosten voor het gebruik van de eigen auto, auto van de zaak, openbaar vervoer of andere vervoersmiddelen. Voor veel zzp'ers zijn reiskosten een...

Lees meer
Rittenregistratie bijhouden

Rittenregistratie bijhouden

De basis van rittenregistratie: Waarom is het belangrijk en wat houdt het in? Heb jij als zzp met een eenmanszaak een auto van de zaak? Of gebruik je jouw privéauto voor zakelijke ritten? Hou dan al je gereden kilometers met een rittenregistratie bij. Vragen die dan...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads