Zakelijke rekening voor zzp

26 februari 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Een zakelijke rekening openen: welke keuzes zijn er?

Veel zzp’ers openen een aparte rekening voor hun bedrijf. Dit hoeft niet van de belastingdienst en ook niet van de overheid. Bent u actief als zzp’er en wilt u een zakelijke rekening openen die speciaal voor u geïntroduceerd is? Lees dan in dit artikel welke zakelijke rekeningen er speciaal voor zzp’ers zijn en u weet precies welke rekeningen u het beste kunt openen.

Mijn beste tip voor starters en alle zzp'ers?

 

Tot enkele jaren geleden waren er nog niet zo veel mensen actief als zzp’er en dit betekent dat veel branches nog niet op deze professionals ingesteld waren. Zo waren er bijvoorbeeld niet veel rekeningen voor zzp’ers en waren de rekeningen die zelfstandigen zonder personeel wel voor hun bedrijf konden openen, vaak vrij prijzig. Tegenwoordig zijn er veel meer zakelijke rekeningen en kun je ze gemakkelijk vergelijken via vergelijkingssites.

De meeste zakelijke rekeningen voor zzp’ers lijken echter veel op elkaar. Niet alleen op het gebied van de mogelijkheden van de zakelijke rekeningen, maar ook op het gebied van kosten.

Een standaard zakelijke rekening openen als zzp’er

U kunt er ook voor kiezen om een standaard zakelijke rekening te openen als zzp’er, ofwel een zakelijke rekening die zich niet specifiek op uw doelgroep richt. Een nadeel van het openen van een standaard zakelijke rekening als zelfstandige zonder personeel, is dat de meeste zakelijke rekeningen vrij prijzig zijn. Als zelfstandige zonder personeel wilt u niet te veel geld betalen voor uw rekening, maar de meeste banken met zakelijke rekeningen houden hier geen rekening mee. U krijgt dezelfde rekening als een groot bedrijf met tientallen medewerkers en dit betekent dat u hier meer geld voor moet betalen. Verwerkt u meer dan 1000 transacties per jaar, dan bent u vaak toch aangewezen op standaard zakelijke rekeningen.

De beste zakelijke rekening voor zzp

Heb je minder dan 1.000 banktransacties per jaar (ruim 80 per maand)? Dan heeft Knab de goedkoopste zakelijke rekening voor jou. Voor vrijwel alle eenmanszaken is Knab daarmee de voordeligste bank.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Gratis factureren!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Is boekhouden echt niets voor jouw? Vraag dan vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou hiermee op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Pensioen

Pensioen

Wie als zzp’er werkt, geniet veel vrijheid. Toch wil je als zzp'er op een bepaald moment ook van jouw pensioen kunnen gaan genieten. Wel is het zo dat je als zelfstandig ondernemer niet automatisch een pensioenregeling heeft lopen en ben je zelf verantwoordelijk voor...

Lees meer
Financieringsvorm kiezen

Financieringsvorm kiezen

Als zzp'er in 5 stappen naar de juiste financieringsvorm Als zzp'er ben je altijd op zoek naar nieuwe kansen en misschien wel doorgroeimogelijkheden. Het juiste idee kan van jouw start-up een succes maken of je huidige bedrijf naar een hoger niveau tillen. Naast een...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads