Zakelijke rekening voor zzp

26 februari 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Een zakelijke rekening openen: welke keuzes zijn er?

Veel zzp’ers openen een aparte rekening voor hun bedrijf. Dit hoeft niet van de belastingdienst en ook niet van de overheid. Bent u actief als zzp’er en wilt u een zakelijke rekening openen die speciaal voor u geïntroduceerd is? Lees dan in dit artikel welke zakelijke rekeningen er speciaal voor zzp’ers zijn en u weet precies welke rekeningen u het beste kunt openen.

Mijn beste tip?

Een onmisbare tool voor starters en alle zzp'ers:
 

Tot enkele jaren geleden waren er nog niet zo veel mensen actief als zzp’er en dit betekent dat veel branches nog niet op deze professionals ingesteld waren. Zo waren er bijvoorbeeld niet veel rekeningen voor zzp’ers en waren de rekeningen die zelfstandigen zonder personeel wel voor hun bedrijf konden openen, vaak vrij prijzig. Tegenwoordig zijn er veel meer zakelijke rekeningen en kun je ze gemakkelijk vergelijken via vergelijkingssites.

De meeste zakelijke rekeningen voor zzp’ers lijken echter veel op elkaar. Niet alleen op het gebied van de mogelijkheden van de zakelijke rekeningen, maar ook op het gebied van kosten.

Een standaard zakelijke rekening openen als zzp’er

U kunt er ook voor kiezen om een standaard zakelijke rekening te openen als zzp’er, ofwel een zakelijke rekening die zich niet specifiek op uw doelgroep richt. Een nadeel van het openen van een standaard zakelijke rekening als zelfstandige zonder personeel, is dat de meeste zakelijke rekeningen vrij prijzig zijn. Als zelfstandige zonder personeel wilt u niet te veel geld betalen voor uw rekening, maar de meeste banken met zakelijke rekeningen houden hier geen rekening mee. U krijgt dezelfde rekening als een groot bedrijf met tientallen medewerkers en dit betekent dat u hier meer geld voor moet betalen. Verwerkt u meer dan 1000 transacties per jaar, dan bent u vaak toch aangewezen op standaard zakelijke rekeningen.

De beste zakelijke rekening voor zzp

Heb je minder dan 1.000 banktransacties per jaar (ruim 80 per maand)? Dan heeft Knab de goedkoopste zakelijke rekening voor jou. Voor vrijwel alle eenmanszaken is Knab daarmee de voordeligste bank.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS factureren!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Is boekhouden echt niets voor jouw? Vraag dan vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou hiermee op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Sparen

Sparen

Hoe kan je het beste geld sparen als zzp'er? Sparen is ook voor zzp'ers een goede manier om financiële zekerheid en stabiliteit te garanderen. Sparen stelt je in staat om je inkomen in de tijd te spreiden, te kunnen anticiperen op en zich voor te bereiden op...

Lees meer
Cryptovaluta en belastingen

Cryptovaluta en belastingen

Hoe werkt cryptovaluta en belastingen in een VOF of eenmanszaak? Er wordt veel gesproken en geschreven over de relatie tussen belastingen en Bitcoin en overige cryptomunten. Voor veel ondernemers, zoals ook zzp'ers, is het niet duidelijk op welke wijze zij hun...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads