Boekhouder voor zzp

8 september 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

Home  |  Over  |  Contact

Kies jij ervoor om jouw boekhouding uit te besteden aan een boekhouder? Eén van de belangrijkste voordelen van het uitbesteden van de boekhouding is dat het jou een hoop tijd scheelt. Tijd die je kunt wijden aan het runnen van je bedrijf en het vinden van klanten. Maar wat kan een boekhouder precies voor jou als zzp’er betekenen?

Mijn beste tip voor starters en alle zzp'ers?

 

Je wilt als zzp’er je financiële zaken goed op orde hebben. Een boekhouder zou je in kunnen schakelen voor:

  • de gehele boekhouding;
  • de btw-aangifte en inkomstenbelasting;
  • alleen de jaarlijkse inkomstenbelasting.

Hij kan voor zijn of haar diensten een uurtarief, vast bedrag per maand of een vast bedrag per jaar rekenen.

De gehele boekhouding uitbesteden

Kies jij voor een boekhouder om de boekhouding van jouw eenmanszaak te verzorgen, dan kun je natuurlijk alles over de schutting gooien. De boekhouder gaat dan aan de slag met jouw verkoop- en inkoopfacturen, bonnetjes, urenregistratie én rittenadministratie en zorgt voor een correcte administratie. Ook zorgt de boekhouder voor de btw-aangifte en voor de aangifte inkomstenbelasting. Zelf heb jij in dit geval nergens meer omkijken naar.

De btw-aangifte en de inkomstenbelasting uitbesteden

Je kunt er ook voor kiezen om de boekhouding deels zelf te doen en deels uit te besteden. Door het deels zelf te doen, spaar je wat kosten uit. Veel boekhouders bieden zzp’ers aan om alleen de belastingaangiftes te doen, dus jouw btw-aangifte en jouw aangifte inkomstenbelasting. Voor jouw boekhouding kun je in dat geval het beste voor een online boekhoudprogramma kiezen, waar je jouw boekhouder ook toegang tot geeft. Zo kan de boekhouder zelfstandig meekijken, tips geven, helpen waar nodig en met jouw belastingaangiftes aan de slag. Maar het wordt je met online boekhoudprogramma zo gemakkelijk gemaakt dat boekhoudkennis niet nodig is en je het misschien wel leuk gaat vinden om zelf te doen!

Tip: Geen idee wel boekhoudpakket je zou moeten kiezen en zou je er één of meerdere gratis willen proberen? Gebruik dan mijn boekhoudpakket-vergelijker.

Alleen de inkomstenbelasting uitbesteden

Veel zzp’ers kiezen ervoor om hun boekhouding en zelfs hun btw-aangifte zelf te doen, maar om wel hulp in te roepen bij de aangifte inkomstenbelasting. Een groot voordeel van het inschakelen van een boekhouder voor deze aangifte is namelijk dat jij je zelf niet hoeft te verdiepen in allerlei fiscale zaken, denk aan de zelfstandigen- en startersaftrek, de MKB-winstvrijstelling en allerlei veranderende fiscale regels. Een boekhouder kent al deze regels en zorgt ervoor dat jij maximaal van alle belastingvoordelen kunt profiteren.

Wat kost het? Vergelijk gratis tot 5 offertes van boekhouders

Wil je precies weten wat een boekhouder jouw kost? Ontvang tot 5 offertes op maat van administratiekantoren in jouw regio en weet binnen 24 uur de prijsinformatie die je nodig hebt! De aanvraag is 100% gratis en vrijblijvend.

Aanvullende tips

Het belang van een goede administratie opzetten en bijhouden

De prijzen en tarieven van een boekhouder

Veel gebruikte boekhoudprogramma’s

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

” ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen “

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Gratis factureren!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Is boekhouden echt niets voor jouw? Vraag dan vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Boekhoudpakket vergelijken

Boekhoudpakket vergelijken

Vergelijk, kies & probeer ze gratis   Beste online boekhoudprogramma's 2022 voor zzp'ers vergelijken Bovenstaand een overzicht van de meest populaire online boekhoudprogramma's voor zzp'ers. Ze zijn stuk voor stuk eenvoudig in gebruik en gratis &...

Lees meer
Facturatieprogramma zzp

Facturatieprogramma zzp

Online factuurprogramma’s voor zzp’ers vergelijken Als zzp'er eenvoudig uw factuur maken met het beste online facturatieprogramma? Om u te helpen bij het maken van uw keuze heb ik een aantal populaire programma’s voor u verzameld. De grootste uitdaging is voor jouw...

Lees meer
Download factuur voorbeeld
Gratis factuur download