Heeft een zzp’er ook recht op WW?

13 januari 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Bent u zelfstandig ondernemer en heeft u geen werk meer? Dan heeft u meestal geen recht op een WW-uitkering. Bent u vanuit een WW-uitkering voor uzelf begonnen? Dan kunt u soms weer een WW-uitkering krijgen als u stopt met uw werk als ZZP’er.

Mijn beste tip?

Een onmisbare tool voor starters en alle zzp'ers:
 

Verzekeren tegen werkeloosheid

Als zelfstandig ondernemer bent u niet verplicht om verzekerd te zijn voor ziekte, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. U krijgt dan ook geen uitkering als u ziek wordt, arbeidsongeschikt of als u uw geen werk meer heeft. U kunt wel een vrijwillige verzekering bij het UWV afsluiten.

Vrijwillige verzekering bij het UWV

Als u niet verplicht verzekerd bent, kunt u zich bij het UWV vrijwillig verzekeren. Deze vrijwillige verzekeringen zijn bedoeld voor mensen die niet bij een werkgever in dienst zijn, waardoor zij niet automatisch via de werkgever verzekerd zijn voor het risico van kort- of langdurig ziek worden en/of de WW. Dit risico kan dan worden afgedekt bij het UWV.

U kunt bij UWV de volgende vrijwillige verzekeringen afsluiten:

  • Ziektewet-verzekering;
  • WIA- of WAO-verzekering;
  • WW-verzekering.

Wilt u meer informatie over Vrijwillige verzekeringen? Bel dan met UWV Vrijwillige Verzekeringen via telefoonnummer (020) 752 42 90.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma [voorbeeld]

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS factureren!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads