Betaalmethodes factuur

3 december 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Vroeger was de enige manier waarop een klant jouw factuur kon betalen overboeking. Tegenwoordig zijn daar echt veel online betaalmethodes bijgekomen, die de betaling voor jouw klant gemakkelijker maken én ervoor zorgen dat jij jouw geld eerder krijgt. De vraag is dan vaak: Welke betaalmethodes kan ik aanbieden om mijn facturen te laten betalen? In dit artikel vertel ik je hier graag meer over.

Mijn beste tip?

Een onmisbare tool voor starters en alle zzp'ers:
 

Automatisch incasso

Over de eerste betaalmethode willen ik je kort iets vertellen. Dit is namelijk de ideale betaalmethode voor klanten die doorlopend een dienst bij jou afnemen, denk aan een abonnement: automatisch incasso. Als klanten kiezen voor automatisch incasso, dan schrijf jij openstaande facturen automatisch af van de door jouw klant opgegeven rekening

Online betaalmethodes

Natuurlijk zijn er ook veel online betaalmethodes te beschrijven. De meest gebruikte (en meeste bekende daarvan zijn):

– iDEAL
– Creditcard
– Mister Cash (de populairste betaalmethode in België)
– PayPal (tip: anders dan iDEAL biedt PayPal aankoopbescherming)
– Bitcoin

Online betaalmethode toevoegen aan jouw factuur

Wist je dat het ook mogelijk is om als zzp’er standaard een online betaalmethode met jouw facturen mee te sturen? Je stuurt dan een betaalverzoek via e-mail, of gewoon door middel van een URL. Dit betaalverzoek kan betaald worden met alle veelgebruikte betaalmethodes, zoals hierboven genoemd.

Vergroot het betaalgemak voor je klanten en biedt verschillende betaalopties aan. Zo kun je een boekhoudprogramma heel eenvoudig koppelen met een betaalprovider. Op die manier kunnen jouw klanten direct betalen met bijvoorbeeld iDeal of Paypal. En heb je geen betaalprovider? Dan kun je altijd nog een speciale QR-code op je factuur zetten. Klanten kunnen deze code scannen met hun bank app en direct jouw factuur betalen!

Laat je betalen op een zakelijke rekening

Als zzp’er ben je ook een eenmanszaak, wat betekent dat je als een klein bedrijf opereert. Hierbij is het van belang om ook je zakelijke financiën professioneel en verzorgd te beheren. De beste manier om dit te doen, is door een zakelijke bankrekening te openen, waarmee je jouw financiën op een overzichtelijke en ook gemakkelijke manier kunt organiseren. Het hebben van een zakelijke rekening is niet verplicht maar het scheid jouw bedrijf wel van persoonlijke financiën wat het gemakkelijker maakt om jouw zakelijke geldstromen van inkomsten, uitgaven en winst bij te houden.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS factureren!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Is boekhouden echt niets voor jouw? Vraag dan vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou hiermee op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Facturatieprogramma zzp

Facturatieprogramma zzp

Online factuurprogramma’s voor zzp’ers vergelijken Als zzp'er eenvoudig uw factuur maken met het beste online facturatieprogramma? Om u te helpen bij het maken van uw keuze heb ik een aantal populaire programma’s voor u verzameld. De grootste uitdaging is voor jouw...

Lees meer
Urenregistratie software

Urenregistratie software

Kies de beste tool voor je urenregistratie Als zzp'er uw uren netjes registreren om te voldoen aan het urencriterium? Uren bijhouden kan lastig zijn. Gelukkig zijn er veel urenregistratie software pakketten die u daarbij kunnen helpen. Om de keuze in het ruime aanbod...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads