Administratiepakket voor zzp’ers

Veel zelfstandig ondernemers houden hun administratie bij op hun computer en overhandigen het overzicht eens per kwartaal of eens per jaar ter controle aan hun boekhouder.

Anderen geven de voorkeur aan (uitgebreide) administratiesoftware of via online boekhouden (internet). U kunt kiezen uit vele diverse soorten administratiepakketten en boekhoudsoftware. De keuze zal echter niet alleen van u afhankelijk zijn, het is ook van belang dat uw boekhouder deze boekhoudsoftware ondersteunt.

In ieder geval moet uw administratiepakket u een duidelijk inzicht geven in de stand van zaken. Dat wil zeggen, u moet vanuit uw boekhoudpakket kunnen; factureren, een btw-aangifte kunnen maken, voldoende grootboekrekeningen hebben, een duidelijk debiteuren- en crediteurenoverzicht maken, een kasboek kunnen bijhouden en als het even kan ook de mogelijkheid voor telebankieren hebben. Diverse standaardpakketten bieden u deze mogelijkheid al voor een bedrag van enkele honderden euro’s.

Online administratie en boekhouden

Online administratie en online boekhouden via internet wordt steeds vaker door zzp’ers toegepast en er verschijnen steeds meer online administratie en online boekhoudsoftware, dit betekent dat u overal waar u over een computer met internetverbinding beschikt, toegang heeft tot uw administratie.

Met online boekhoudsoftware kunt u voortaan zelf éénvoudig en snel uw btw-aangifte doen, uw inkomsten en uitgaven beheren, facturen maken, uw relatiegegevens bijhouden en nog veel meer. Kortom alles wat u nodig heeft om een goed overzicht op uw éénmanszaak te houden.

Zzp Administratiepakketten

Online Boekhoudprogrammae-Boekhouden voor zzp’ers

e-Boekhouden.nl biedt alles wat u als zzp’er of freelancer nodig heeft. Eenvoudige invoerschermen, veel automatisering, kortom: een gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma. Boekhouden en factureren op een manier die u begrijpt!

Boekhouden met e-Boekhouden.nl is makkelijker dan u denkt. Als u de facturen, bonnetjes en afschriften klaar heeft liggen, kunt u aan de slag.

U kunt e-Boekhouden.nl een jaar lang gratis uitproberen. Ervaar direct het gemak!

Online factureren

Ook online factureren is mogelijk. Er zijn online boekhoudsoftware programma’s om een factuur eenvoudig, overzichtelijk en verzorgd op te stellen. Met een online factuurpakket heeft u de mogelijkheid om uw factuur online op te stellen en deze direct online naar de klant te versturen. Uw afnemer moet hiermee wel akkoord gaan.

Wilt u elektronisch factureren? Dan moet op de elektronische factuur ten minste alle gegevens zijn opgenomen die ook wettelijk vereist zijn bij de papieren facturen.

Zzp Factuurprogramma’s

Boekhoudprogramma zzp