Qredits: microkrediet voor zzp’ers

Microkrediet, is dat niet iets voor die arme mensen in Afrika? Klopt, maar het is ook voor (arme) ondernemers in Nederland! Studenten en startende ondernemers hebben vaak maar een paar duizend euro nodig om hun bedrijf op gang te brengen. In banktermen is dat peanuts, maar omdat een dergelijke kleine lening meestal meer risico dan winst oplevert, willen banken er niet aan. Kortom: zonder suikeroom is het moeilijk om een dergelijk bedrag te kunnen lenen.

Tip!  Een programma om op de beste manier jouw boekhouding te doen? Ideaal voor zzp

Daarom bestaat er nu Qredits. Via de Microkrediet van Qredits kunt u maximaal 50.000 euro lenen, ook als kleine zzp’er. De lening is toegesneden op uw eigen, unieke situatie, zodat u de financiële ruimte krijgt uw ondernemersdromen te verwezenlijken. Qredits geeft u bovendien begeleiding en advies, zodat u er niet alleen voor hoeft te staan. Zowel startende ondernemers als bestaande ondernemers kunnen een kredietaanvraag doen.

Lening aanvragen voor starters

Microkrediet

Het is voor u als starter van het grootste belang dat u een goed uitgewerkt ondernemingsplan hebt: zonder goed plan, geen lening! U kunt bij Qredits ook hulp vragen bij het schrijven een ondernemingsplan.

U hebt niet zonder meer recht op een lening, u moet laten zien dat u wat in uw mars hebt als ondernemer . Uw leeftijd, opleidingsniveau of arbeidsverleden doen er nauwelijks toe, als u maar de juiste mentaliteit heeft.

Behalve uw ondernemingsplan, moet u ook een kopie van uw identiteitsbewijs en – als u dat al hebt – een uittreksel van uw inschrijving bij de KVK meesturen.

Voor begeleiding bij het aanvragen van microkrediet kunt u terecht bij een MF-ondernemerspunt. Kijk hiervoor op eigenbaas.nl

Lening aanvragen voor gevestigde ondernemers

MKB-krediet

Bent u een bestaande ondernemer of wilt u een bedrijf overnemen? Dan is het MKB-krediet voor zakelijke en hypothecaire kredieten tot € 250.000 iets voor u. Als u een aanvraag doet voor een lening, krijgt u een bedrijfsadviseur toegewezen. Die bespreekt, in uw bedrijf of bij u thuis, uw ondernemingsplan met u en test deze op haalbaarheid. Hij of zij kijkt ook of uw ondernemersvaardigheden wel voldoende zijn. Vervolgens stelt die een adviesrapport op, waarna de Qredits-afdeling risicomanagement een definitief oordeel velt. Na goedkeuring worden de officiële overeenkomsten opgesteld en per post naar u opgestuurd. Die aktes moet u ondertekend weer terugsturen. Een paar dagen later staat uw geldsom op uw zakelijke rekening.

Uw gegevens worden getoetst bij het BKR, maar een BKR-vermelding betekent niet altijd een afwijzing. Grote openstaande schulden of herhaaldelijke betalingsachterstanden vormen dat uiteraard wel.
Verder moet uw onderneming ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel, en wel als eenmanszaak, vennootschap onder firma, commanditaire vennootschap of besloten vennootschap. Eventuele andere ondernemingsvormen zijn uitgesloten.

De bedrijfsadviseur blijft, zolang uw lening loopt, uw coach en contactpersoon. U houdt daar regelmatig contact mee en kunt met vragen of kwesties bij deze persoon terecht. Qredits zorgt er namelijk voor dat je onderneming niet alleen financieel, maar ook kwalitatief naar een hoger plan wordt getild.

Vraag vrijblijvend, eenvoudig en snel online uw MKB-krediet aan

De lening

Over een lening betaalt u een vast rentetarief met een looptijd van één tot maximaal tien jaar. Gedurende de looptijd van de lening krijgt u individuele ondersteuning en coaching van een bedrijfsadviseur.

Landelijke dekking

Mensen uit heel Nederland kunnen een aanvraag indienen bij Qredits. Zelfs op Aruba, Bonaire en de SSS-eilanden is het mogelijk om je aanvraag voor een zakelijk krediet aan te vragen.

Over Qredits

Qredits: microkrediet voor zzp'ersQredits is de handelsnaam van Stichting Microkrediet Nederland, dat is opgezet door verschillende banken en het Ministerie van Economische Zaken en Werkgelegenheid. Qredits heeft geen winstoogmerk, maar werkt met het doel ondernemerschap in Nederland te stimuleren en makkelijker te maken. Want geen enkele ondernemer met een goed plan zou moeten worden gehinderd door een gebrek aan financiën.

Is het voor u als student, kleine of startende ondernemer lastig om een financiering te krijgen? Voldoet u niet aan de acceptatiecriteria van banken, maar heeft u wel een goed verhaal? Qredits biedt kansen op een krediet tot € 250.000

De zzp boekhouding met online boekhoudprogramma

Startende zzp? Zet gratis & eenvoudig je boekhouding op

Als zzp'er met een eenmanszaak ben je verplicht om een administratie te voeren. Dit hoeft echt niet gelijk door een boekhouder gedaan te worden en kan je heel eenvoudig zelf zonder boekhoudkennis doen. Zelf ervaren hoe eenvoudig het werkt?