Zorgverzekering voor zzp vergelijken

29 december 2023
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Door Johan Ooms

Vergelijk zorgverzekering voor zzp

Om te ontdekken welke verzekering voor jou de juiste is hebben wij hier een tool waarmee jij als zzp’er zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Zo vind je snel en eenvoudig de best passende zorgverzekering. Natuurlijk kun je in de tool aangeven wat jij belangrijk vindt. Van je gewenste eigen risico tot wel of geen fysiotherapie, van wel of geen buitenlanddekking tot je gewenste betaalperiode (maandelijks of jaarlijks): in de tool geef je het aan. Zo kunnen wij voor jou verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken en krijg jij alleen de verzekeringen te zien dat aansluiten bij jouw wensen.

De juiste zorgverzekering kiezen als zzp’er

Uit een recent onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlanders te veel betaalt voor hun zorgverzekering. Bij zzp’ers ligt dat aantal nog hoger, omdat er weinig collectieven voor zelfstandigen zijn. Daarom is het goed om je te verdiepen in jouw zorgverzekering. Want: betaal jij ook te veel? Of heb jij al wel de juiste verzekering gekozen?

Zorgverzekering voor zzp’ers: een eerste tip

Een eerste tip: er zijn zorgverzekeringen die aanvullende dekkingen bieden die interessant zijn voor zzp’ers, denk aan onbeperkt fysiotherapie, wachtlijstbemiddeling of een jaarlijkse gezondheidstest om je gezondheid in de gaten te houden. Het grote voordeel daarvan is dat deze verzekeringen je helpen om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan als je ziek bent. Zo verlies je weinig kostbare tijd en kun je snel door met je werk.

Zorgverzekering voor zzp’ers: een tweede tip

Een tweede tip die hier op aansluit: zorg er wel voor dat je niet oververzekerd raakt. Er zijn zorgverzekeraars waar jij als zzp’er korting krijgt op aanvullende dekkingen of op je basisverzekering als je je aanvullend verzekert. Denk aan een aanvullende tandartsverzekering. Handig natuurlijk, maar hierdoor loop je ook de kans om oververzekerd te raken. Dit betekent dat je dekkingen hebt gekozen waar je geen gebruik van maakt (denk weer aan de tandartsverzekering), maar waar je wel voor betaalt. Bedenk voor jezelf dus goed welke zorg jij denkt nodig te hebben en maak op basis daarvan jouw keuze.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer enige jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met tips, tools, checklists en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Beste online boekhoudprogramma voor zzp [voorbeeld]

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS boekhouden!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou (op weg) te helpen.

Gerelateerde tips

Zakelijke autoverzekering of privé?

Zakelijke autoverzekering of privé?

Auto zakelijk of privé verzekeren? Ben je recent of langere tijd geleden gestart als zzp'er met een eenmanszaak en wil je een autoverzekering afsluiten voor je nieuw gekochte auto? Dan is het raadzaam de mogelijkheden voor zowel privé als zakelijk gebruik op een...

Lees meer
Arbeidsongeschiktheidsverzekering bouw

Arbeidsongeschiktheidsverzekering bouw

Wat zijn de voordelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering in de bouw? Zzp’ers in de bouw hebben een groter risico op arbeidsongeschiktheid dan werknemers in de meeste andere sectoren. Natuurlijk kun je als je dagelijks van negen tot vijf achter een pc zit ook...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads