De beste zorgverzekering voor zzp
Persoonlijke verzekeringen

Zorgverzekering voor zzp vergelijken

Vergelijk zorgverzekering voor zzp

Om te ontdekken welke verzekering voor jou de juiste is hebben wij hier een tool waarmee jij als zzp’er zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Zo vind je snel en eenvoudig de best passende zorgverzekering. Natuurlijk kun je in de tool aangeven wat jij belangrijk vindt. Van je gewenste eigen risico tot wel of geen fysiotherapie, van wel of geen buitenlanddekking tot je gewenste betaalperiode (maandelijks of jaarlijks): in de tool geef je het aan. Zo kunnen wij voor jou verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergelijken en krijg jij alleen de verzekeringen te zien dat aansluiten bij jouw wensen.

De juiste zorgverzekering kiezen als zzp’er

Uit een recent onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlanders te veel betaalt voor hun zorgverzekering. Bij zzp’ers ligt dat aantal nog hoger, omdat er weinig collectieven voor zelfstandigen zijn. Daarom is het goed om je te verdiepen in jouw zorgverzekering. Want: betaal jij ook te veel? Of heb jij al wel de juiste verzekering gekozen?

Zorgverzekering voor zzp’ers: een eerste tip

Een eerste tip: er zijn zorgverzekeringen die aanvullende dekkingen bieden die interessant zijn voor zzp’ers, denk aan onbeperkt fysiotherapie, wachtlijstbemiddeling of een jaarlijkse gezondheidstest om je gezondheid in de gaten te houden. Het grote voordeel daarvan is dat deze verzekeringen je helpen om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan als je ziek bent. Zo verlies je weinig kostbare tijd en kun je snel door met je werk.

Zorgverzekering voor zzp’ers: een tweede tip

Een tweede tip die hier op aansluit: zorg er wel voor dat je niet oververzekerd raakt. Er zijn zorgverzekeraars waar jij als zzp’er korting krijgt op aanvullende dekkingen of op je basisverzekering als je je aanvullend verzekert. Denk aan een aanvullende tandartsverzekering. Handig natuurlijk, maar hierdoor loop je ook de kans om oververzekerd te raken. Dit betekent dat je dekkingen hebt gekozen waar je geen gebruik van maakt (denk weer aan de tandartsverzekering), maar waar je wel voor betaalt. Bedenk voor jezelf dus goed welke zorg jij denkt nodig te hebben en maak op basis daarvan jouw keuze.

Starten als zzp? Zet eenvoudig jouw basisboekhouding op

De zzp boekhouding met online boekhoudprogramma

Als zzp moet je verplicht een administratie bijhouden. Hier heb je geen boekhouder voor nodig. Bespaar geld en doe het eenvoudig zelf met een online boekhoudprogramma. Maakt boekhouden zelfs leuk!

Maak eenvoudig facturen aan die aan alle eisen voldoen en verstuur ze direct naar de klant. Deze factuur wordt ook gelijk automatisch verwerkt in de boekhouding, zo hou je altijd inzicht in de btw-afdracht. De btw-aangifte is ook met een paar klikken ingediend bij de belastingdienst..

 

 

ZZPcentrum
Zzp worden met eenmanszaak

ZZPcentrum.nl inspireert zzp'ers en freelancers met een uitgebreide starters- en informatieportaal.

Volg de laatste ontwikkelingen, tips, werk, artikelen en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen voor een goede start.

voor werkgevers

Voor een opdracht op zoek naar een zzp?

 Vind zzp'er

Geen geschikte zzp'er gevonden?

 Plaats uw klus

voor zzp’ers

Als zzp of freelancer op zoek naar werk?

 Vind opdrachten

Gevonden worden voor opdrachten?

 Plaats uw bedrijf

Door
Johan Ooms, zzp expert
Johan Ooms, zzp expert
Volg mij