Tesla leasen

11 juni 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

De nieuwste Tesla Model Y leasen? Zo kan het!

Tesla is populairder dan ooit. Het automerk is een koploper op het gebied van elektrische auto’s en combineert luxe met comfort. Als zakelijke leaserijder kun je profiteren van alle gemakken van een Tesla zonder extra bijkomstigheden, zoals administratie of onverwachte kosten. Hoe kun jij als zzp’er met een eenmanszaak de nieuwste Tesla leasen? Ik leg je het uit.

Elektrisch rijden met Tesla

Wist je dat Tesla wereldwijd de grootste autoproducent van elektrische voertuigen is? De Tesla Model 3 is zelfs het meest verkochte elektrische model! Het merk laat zien dat elektrisch rijden nog leuker, sneller en beter is dan rijden op benzine. Zo heeft Tesla meerdere modellen op de markt gebracht, zoals de Tesla Model 3, Model X en Model S. Het automerk produceert naast elektrische auto’s unieke energieoplossingen, zoals de Powerwall, Powerpack en Solar Roof. Bedrijven kunnen hiermee energie opwekken, opslaan en gebruiken. Je profiteert als zakelijk leaserijder niet alleen van de gemakken van Tesla, maar draagt ook nog eens bij aan een schonere en duurzamere wereld.

De nieuwste Tesla model Y

Tesla leasen

De Model Y maakt de serie van Tesla compleet en biedt alle ruimte die je nodig hebt. Zo heeft deze crossover ruimte voor vijf tot zeven personen. Dit komt samen met alle innovatieve kenmerken van Tesla. Zo kun je met de autopilot automatisch de auto sturen, laten optrekken en remmen. De Model Y is volledig elektrisch, waardoor je nooit meer hoeft te tanken. Maar je moet de auto natuurlijk wel opladen. Laad je de auto ’s nachts op? Dan rijd je de volgende ochtend zorgeloos met een volledig opgeladen batterij weg.

Voordelen van elektrisch leasen als zzp’er

Een elektrische auto kopen? De meeste ondernemers stellen deze investering uit. Vaak is de uitgave te duur of is de restwaarde onzeker. Wanneer jij begint aan zakelijk leasen liggen de risico’s niet bij jou, maar bij de leasemaatschappij, zoals LeasePlan.

Zzp’er of startend ondernemer? Je kunt tegenwoordig kiezen uit een groot aanbod van volledig elektrische auto’s en hybrides. Kies je voor een Tesla? Dan heb je de volgende leuke bijkomstigheden:

  • Je gaat duurzaam de weg op. Een elektrische auto heeft namelijk geen CO2-uitstoot.
  • Je ervaart ultiem rijcomfort. Je kunt dankzij een de geluidloze elektrische auto in alle rust over de wegen rijden.
  • Je maakt naar milieubewuste keuze, geniet jouw zakelijke portemonnee ook mee van alle voordelen. Zo krijgt de leaserijder belastingvoordelen voor zijn milieuvriendelijke autokeuze.
  • Je brandstof is altijd dichtbij huis, want je kunt gewoon thuisladen.

Fiscale bijtelling

Kies je ervoor om zakelijk te gaan rijden met een leaseauto? Dan krijg je wel te maken met een aantal belastingregelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de fiscale bijtelling. Je gaat pas bijtelling betalen als je jaarlijks 500 kilometer of meer privé rijdt.

20212022
Geen CO2 uitstoot (Tesla)Met CO2 uitstootGeen CO2 uitstoot (Tesla)Met CO2 uitstoot
Bijtelling12% / 22%22%16% / 22%22%
Catalogusprijs*Tot €40.000N.v.tTot €40.000N.v.t

*Is de catalogusprijs meer dan € 40.000? Dan ga je een bijtellingspercentage van 22% betalen.

Kilometerregistratie bijhouden om bijtelling te voorkomen

Rij je alleen zakelijk met de auto en wil je geen bijtelling betalen? Dat kan. Hou dan je gereden kilometers wel bij met een kilometerregistratie.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma [voorbeeld]

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS factureren!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou op weg te helpen.

Gerelateerde tips

5 verzendtips om verzendkosten te besparen

5 verzendtips om verzendkosten te besparen

Een eigen webshop? Gebruik deze verzendtips om verzendkosten te besparen! De verzendkosten zijn een belangrijke kostenpost voor elke webshop, groot of klein. Het is ook een van die uitgaven die je als eigenaar onder controle wilt krijgen om zo je marges te...

Lees meer
Comfortabel thuiswerken

Comfortabel thuiswerken

Hoe ga je comfortabel thuiswerken als zzp'er? Maak thuiswerken comfortabel door te werken aan een zit sta bureau en comfortabele bureaustoelen. Nu veel mensen het grootste deel van hun week thuis werken is het slim om te investeren in een goede werkplek. Thuiswerken...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads