Wifi printer

30 december 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Bent u van plan een wifi printer te kopen voor uw thuiskantoor? Dan moet u u door een breed aanbod worstelen om tot een keuze te komen. Dat valt niet altijd mee, zeker ook omdat u moet kijken naar de specificaties van een printer om tot de juiste keuze voor u te komen. Ik heb drie zaken om op te letten wanneer u een wifi printer voor uw thuiskantoor koopt.

Let op de volgende zaken wanneer u een wifi printer koopt

1. Wifi-mogelijkheden

Wanneer u een kantoor aan huis hebt, is het reëel dat anderen in het huishouden van dezelfde printer gebruik willen kunnen maken. Waarom zou u immers twee printers in huis hebben als één voldoende capaciteit biedt. Maar u kunt maar één computer met een kabel aansluiten op de printer. Daarom is het praktisch wanneer u een printer koopt om er een te kiezen die gekoppeld kan worden aan een draadloze internetverbinding. Zo kunnen anderen die van dezelfde wifi-verbinding gebruikmaken vanaf een mobiel apparaat (laptop, tablet, smartphone) ook een afdrukcommando naar de printer versturen. U vindt goede wifi-printers op Printabout.

2. Hoge afdruksnelheid

Gaat u een printer kopen, vergelijk dan verschillende printers op de afdruksnelheid. Dat wil zeggen: hoeveel pagina’s kunnen ze per minuut afdrukken? De verschillen hiertussen kunnen groot zijn per printer. Een langzame printer kan uitermate irritant zijn, zeker als u daardoor opgehouden wordt in uw werkproces. Tijd is geld, immers. Ook wanneer anderen in het huishouden gebruikmaken van dezelfde printer, is een hoge afdruksnelheid wenselijk. Des te eerder heeft u de printer weer tot uw beschikking.

3. Formaat van het apparaat

Draadloos printen voor thuiskantoor

Van een plaatje in een webshop kunt u slecht inschatten hoe groot de printer in de realiteit is. Feit is dat er forse verschillen kunnen zitten in het formaat van verschillende modellen printers. Kijk daarom ook goed naar de afmetingen. Deze vind u terug bij de specificaties van het product. Meet op of de printer die u op het oog hebt ook daadwerkelijk past op het plekje dat u ervoor bedacht hebt. Doe u dit niet, dan kunt u zomaar opgescheept komen te zitten met een bakbeest van een printer die u niet kwijt kunt of uw kostbare ruimte ontneemt.

Pak je voordeel met printerinkt!

Dit zijn een aantal relevante zaken om in overweging te nemen, maar er zijn natuurlijk nog wel meer zaken die van belang zijn bij het uitzoeken van een wifi printer voor uw thuiskantoor. Klik op de link voor meer tips over het kiezen van bijvoorbeeld de juiste printerinkt. Want met printerinkt is heel veel voordeel te behalen!

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS factureren!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Is boekhouden echt niets voor jouw? Vraag dan vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou hiermee op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Bedrijfsafval

Bedrijfsafval

Hoe regel je bedrijfsafval in een gedeelde kantoorruimte? Als je een kantoorruimte deelt met andere bedrijven, is het belangrijk om afspraken te maken over het beheer van het bedrijfsafval. Het is niet alleen belangrijk om de veiligheid en hygiëne in de gedeelde...

Lees meer
Verlichting werkplek

Verlichting werkplek

Het juiste licht op je werkplek: hoe zorg je daarvoor? Ergonomie is cruciaal op je werkplek, zeker als je er de hele dag moet werken. Als zzp’er is het je eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je op een gezonde manier kunt werken op je werkplek. Dat...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads