Shortlease

6 januari 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Hoe werkt shortlease en wat is het voordeel voor mij als zzp?

Als zzp’er bent u erg flexibel en dit wilt u ook blijven. Wanneer u uw bedrijf net gestart bent kan het zijn dat u veel vanuit huis werkt, maar u kunt gaan merken dat u het steeds drukker krijgt en een auto nodig heeft om naar afspraken of tijdelijke opdrachten te gaan.

Het risico van de aanschaf van een auto wilt u liever niet lopen, maar een langlopend contract van 3, 4 of 5 jaar voor een leaseauto is ook te risicovol. De perfecte oplossing is dan zzp shortlease. Zzp shortlease is een flexibele manier om een auto te leasen, waarbij u uw abonnement per maand op kunt zeggen. Zo zit u niet vast aan een langlopend contract en kunt u flexibel blijven.

Geen onverwachte kosten

Met shortlease betaalt u een vast bedrag per maand waarbij alles is inbegrepen, behalve brandstof. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over kosten voor onderhoud, reparaties, verzekeringen en afschrijving. Het enige wat u nog hoeft te doen is tanken. U moet wel rekening houden met het aantal kilometers dat u rijdt. Het contract dat u afsluit is gebaseerd op een maximaal aantal kilometers dat per jaar gereden mag worden. Eventuele meer kilometers worden achteraf in rekening gebracht.

Onderhoud en pech onderweg

Het is voor u als zzp’er belangrijk om op tijd op afspraken en andere verplichtingen te verschijnen. Met shortlease hoeft u zich geen zorgen te maken over pech of gepland onderhoud aan uw auto. U krijgt namelijk altijd direct vervangend vervoer van ons. Het is dus niet nodig om eventuele afspraken te verzetten en u kunt uw werkzaamheden gewoon uit blijven voeren.

Acceptatiebeleid voor zzp’ers

Bij een aantal leasemaatschappijen is het acceptatiebeleid voor ZZP’ers zeer tolerant, terwijl andere maatschappijen juist weer heel streng zijn. Geef dus niet op als u nee hoort van een leasemaatschappij. Er kan altijd een passend voorstel voor u gemaakt worden zodat u gebruik kunt maken van de flexibele voorwaarden en een shortlease contract.

Alternatieve vormen van auto leasen

Private lease

Financial lease

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma [voorbeeld]

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS factureren!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Financial lease

Financial lease

Hoe werkt financial lease en welk voordeel heeft u er als zzp van? Met financial lease kunt u als zzp’er voordelig een auto leasen, doordat uw zakelijke auto gefinancierd wordt door de leasemaatschappij. Doordat u zelf niet de investering hoeft te doen, houd u...

Lees meer
Private Lease voor zzp

Private Lease voor zzp

Wat is private lease en wat kan ik er als zzp'er mee? Toe aan een nieuwe auto of bestelbus en wilt u als zzp'er dan voor een vast maandbedrag in een nieuwe rijden in plaats van er één kopen? Dan kunt u kiezen voor private lease. Vaak zijn dan de vragen: Wat is private...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads