Uitgelicht: EenvoudigeJaarrekening.nl

12 april 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Zelf als zzp’er snel en gemakkelijk online de jaarrekening opstellen?

EenvoudigeJaarrekening.nl is een klein en handig programma om zelf de jaarrekening voor uw aangifte inkomstenbelasting te maken. U hebt geen boekhoudkundige kennis nodig. U hoeft alleen enkele totaalbedragen in te voeren zoals het totaalbedrag wat u in dat jaar hebt gefactureerd, welke kosten u hebt gemaakt en de eindstand van uw banksaldo. EenvoudigeJaarrekening.nl maakt daar vervolgens een complete jaarrekening van.

Met de jaarrekening kunt u dan eenvoudig zelf de aangifte inkomstenbelasting op website van de belastingdienst invullen omdat het programma dezelfde rubrieken, namen en volgorde aanhoudt. EenvoudigeJaarrekening.nl is geen boekhoudpakket waar u alle facturen en bonnetjes per stuk moet invoeren. Dat scheelt veel werk. Het gaat alleen om de totalen die u zelf makkelijk even kunt uitrekenen. De kracht van het programma is dat er op basis van slechts enkele getallen al een complete jaarrekening wordt gemaakt inclusief winst- & verliesrekening en de balans.

voorbeeld online jaarrekening eenmanszaak opstellen

Wat kost het?

Om gebruik te gaan maken van EenvoudigeJaarrekening.nl, wilt u uiteraard wel weten wat het gaat kosten. Dat is niet veel, gezien de mogelijkheden en functies. Het kost u slechts 29 euro ex btw. Voor dit bedrag kunt u het programma een jaar lang gebruiken. Het wordt niet automatisch verlengd dus u zit nergens aan vast. Verlengen kan natuurlijk wel als u het volgende jaar opnieuw snel en makkelijk uw eigen jaarrekening wilt opstellen. Vergelijk dit bedrag eens met wat u aan een boekhouder kwijt bent om uw jaarrekening te laten opstellen. Dan bent u al gauw enkele honderden euro’s kwijt.

Als u de smaak te pakken hebt gekregen hoe eenvoudig het is om een professionele jaarrekening op te stellen, kunt u ook meerdere jaarrekeningen aanmaken voor anderen binnen uw eigen account. De kosten bedragen dan 9 euro ex btw per extra rekening. Als u meer jaarrekeningen er bij koopt, wordt er korting gegeven.

Direct proberen?

Vanaf nu kunt u dus heel makkelijk en voordelig zelf uw jaarrekening maken en zelf uw aangifte inkomstenbelasting doen.

Een ideaal programma voor kleine ondernemers met een kleine boekhouding zoals zzp’ers.

Ga naar website

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma [voorbeeld]

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS factureren!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Boekhouder voor zzp

Boekhouder voor zzp

Voor veel (startende) zzp’ers is de boekhouding niet bepaald iets waar zij zich graag mee bezig houden. Maar dat betekent niet dat het niet belangrijk is. In tegendeel zelfs. Als zzp'er ben je wettelijk verplicht om voor je eenmanszaak een correcte administratie te...

Lees meer
Kosten van een boekhouder

Kosten van een boekhouder

Hoeveel kost een boekhouder voor een zzp’er? Sommige zzp’ers twijfelen tussen zelf hun boekhouding doen of het werk uitbesteden aan een boekhouder of accountant. De kosten zijn daarbij een belangrijk punt om wel of juist niet voor uitbesteden te kiezen. Maar wat kost...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads