Uitgelicht: EenvoudigeJaarrekening.nl

12 april 2023
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Door Johan Ooms

Zelf als zzp’er snel en gemakkelijk online de jaarrekening opstellen?

EenvoudigeJaarrekening.nl is een klein en handig programma om zelf de jaarrekening voor uw aangifte inkomstenbelasting te maken. U hebt geen boekhoudkundige kennis nodig. U hoeft alleen enkele totaalbedragen in te voeren zoals het totaalbedrag wat u in dat jaar hebt gefactureerd, welke kosten u hebt gemaakt en de eindstand van uw banksaldo. EenvoudigeJaarrekening.nl maakt daar vervolgens een complete jaarrekening van.

Met de jaarrekening kunt u dan eenvoudig zelf de aangifte inkomstenbelasting op website van de belastingdienst invullen omdat het programma dezelfde rubrieken, namen en volgorde aanhoudt. EenvoudigeJaarrekening.nl is geen boekhoudpakket waar u alle facturen en bonnetjes per stuk moet invoeren. Dat scheelt veel werk. Het gaat alleen om de totalen die u zelf makkelijk even kunt uitrekenen. De kracht van het programma is dat er op basis van slechts enkele getallen al een complete jaarrekening wordt gemaakt inclusief winst- & verliesrekening en de balans.

voorbeeld online jaarrekening eenmanszaak opstellen

Wat kost het?

Om gebruik te gaan maken van EenvoudigeJaarrekening.nl, wilt u uiteraard wel weten wat het gaat kosten. Dat is niet veel, gezien de mogelijkheden en functies. Het kost u slechts 29 euro ex btw. Voor dit bedrag kunt u het programma een jaar lang gebruiken. Het wordt niet automatisch verlengd dus u zit nergens aan vast. Verlengen kan natuurlijk wel als u het volgende jaar opnieuw snel en makkelijk uw eigen jaarrekening wilt opstellen. Vergelijk dit bedrag eens met wat u aan een boekhouder kwijt bent om uw jaarrekening te laten opstellen. Dan bent u al gauw enkele honderden euro’s kwijt.

Als u de smaak te pakken hebt gekregen hoe eenvoudig het is om een professionele jaarrekening op te stellen, kunt u ook meerdere jaarrekeningen aanmaken voor anderen binnen uw eigen account. De kosten bedragen dan 9 euro ex btw per extra rekening. Als u meer jaarrekeningen er bij koopt, wordt er korting gegeven.

Direct proberen?

Vanaf nu kunt u dus heel makkelijk en voordelig zelf uw jaarrekening maken en zelf uw aangifte inkomstenbelasting doen.

Een ideaal programma voor kleine ondernemers met een kleine boekhouding zoals zzp’ers.

Ga naar website

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer enige jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met tips, tools, checklists en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Beste online boekhoudprogramma voor zzp [voorbeeld]

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS boekhouden!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou (op weg) te helpen.

Gerelateerde tips

Boekhoudpakket vergelijken

Boekhoudpakket vergelijken

Vergelijk, kies & probeer ze gratis   Beste online boekhoudprogramma's 2024 voor zzp'ers vergelijken Bovenstaand een overzicht van de meest populaire online boekhoudprogramma's voor zzp'ers. Ze zijn stuk voor stuk eenvoudig in gebruik en gratis &...

Lees meer
Administratie & Boekhouding

Administratie & Boekhouding

Belang van een goede administratie opzetten en bijhouden Om uw zelfstandig onderneming/eenmanszaak goed te kunnen runnen, moet u inzicht hebben in uw inkomsten en uitgaven. Met een goede administratie en boekhouding legt u vast wat er in uw zzp-onderneming gebeurt. U...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads