Werken als zzp’er in de zorg

24 augustus 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Steeds meer verzorgende kiezen ervoor over te stappen naar een zelfstandig bestaan en worden zelfstandig ondernemer in de zorg (ook wel ZOZ’er genaamd). Door de wisselende diensten en het zware werk bij de zorginstellingen, wordt het voor velen steeds moeilijker om nog passie op te brengen voor het werk.

Mijn beste tip?

Een onmisbare tool voor starters en alle zzp'ers:
 
Is dat voor u ook het geval, dan biedt het zelfstandig ondernemerschap in de zorg-sector de oplossing: u kunt dan zelf als zzp’er uw werktijden en werkdruk bepalen en kunt uw zorg verlenen met persoonlijke aandacht voor de patiënt. U bent niet meer onderworpen aan de grillen van de zorginstelling: u maakt zelf uit welke zorg u wel en niet wilt verlenen, hoe u werkt en mag daar ook nog eens zelf het tarief voor bepalen.

Hoe komt u aan klanten?

Door de vergrijzing in de samenleving neemt de zorgvraag alleen maar toe. Er is dus genoeg werk te vinden voor zzp’ers in de zorgsector, maar u moet wel weten waar u het moet zoeken.

Er zijn een aantal verschillende kanalen:

  • Particuliere opdrachtgevers (PGB-houders)
  • Zorginstellingen. Veel zorginstellingen huren (gespecialiseerde) zelfstandigen in. Zorg er wel voor dat deze instelling niet uw enige klant is, want u mag als ondernemer niet afhankelijk zijn van één klant.
  • Zorgbemiddelingsbureaus. Deze bureaus koppelen zorgvragers aan zorgaanbieders. Voor deze dienst vragen ze een bepaald percentage van uw winst. Het kost dus wel iets meer, maar anderzijds scheelt het u veel tijd omdat u niet aan acquisitie hoeft te doen en niet zelf de ‘klanten’ hoeft te zoeken.
  • ‘Zorgmarktplaatsen’ op internet. Op internet zijn verschillende websites te vinden waar zowel bureaus en particulieren adverteren. Daar kunt u op reageren of zelf een profiel aanmaken, zodat u vindbaar bent voor mensen die zorg nodig hebben.

Hoe word ik zzp’er in de zorg?

Als u zelfstandig ondernemer wilt worden in de zorg-sector, zult u wel aan een aantal formaliteiten en regels moeten voldoen voordat u gaat starten als freelance zzp’er. Lees hier de stappenplan

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS factureren!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Is boekhouden echt niets voor jouw? Vraag dan vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou hiermee op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads