Bedrijfskleding bedrukken

19 mei 2022
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Het hebben van een visuele identiteit kan jouw eenmanszaak helpen groeien. Zo heeft een logo dat prominent op de bedrijfskleding wordt weergegeven verschillende voordelen. Niet voor niets hebben heel veel bedrijven, van McDonald’s tot Smederij Klück, hun bedrijfslogo op de kleding van hun werknemers. Dit is zowel voor merkbekendheid, naamsbekendheid als voor marketing. Het hebben van een bedrijfslogo en informatie op bedrijfskleding is hetzelfde als het hebben van wandelende reclameborden voor het overbrengen van verschillende boodschappen.

Daarom is ook een logo heel belangrijk voor een bedrijf. Een logo kan – moet eigenlijk – snel de aandacht van de kijker trekken en de kernwaarden van een bedrijf op een interessante manier overbrengen. Logo’s komen naast bedrijfskleding ook voor op websites, briefpapier, offertes, facturen en andere reclame-uitingen, waardoor een goede merkidentiteit ontstaat.

De belangrijkste voordelen van bedrijfskleding met logo laten bedrukken zijn:

 1. Zorgt voor een professionele uitstraling;
 2. Geeft een effectieve marketingstrategie;
 3. Maakt gemakkelijke interacties met klanten mogelijk;
 4. Creëer indruk en vergroot de merkherkenning;
 5. Kosteneffectieve manier om jouw bedrijf of merk te promoten;
 6. Je goed voelen in werkkleding is ook beter presteren.

Herkend worden met bedrukte bedrijfskleding

Of het nu gedurfd wordt weergegeven op t-shirts of discreet geborduurd op een jas of jurk, bedrijfslogo’s en slogans kunnen je een voorsprong geven op de concurrentie.

Bedrijfskleding bedrukken

Met kleding laten bedrukken is er heel veel mogelijk. Van klassieke polo’s, casual t-shirts, hoodies en petten tot bedrijfsoverhemden, overalls, werkbroeken en veiligheidskleding. Kies tussen borduren en zeefdruk. Een geborduurd logo is misschien meer geschikt voor zware stoffen en vrijetijds- of sportkleding, terwijl een bedrukt logo meer geschikt is voor lichtgewicht stoffen en luxe kleding.

Aantrekkelijke bedrijfskleding met het logo van jouw bedrijf zal een blijvende indruk geven die jouw werk of merk gedenkwaardig maakt

Hoeveel kost kleding bedrukken?

De prijs wordt bepaald door verschillende factoren: het soort kleding dat je kiest, het aantal inktkleuren dat in jouw ontwerp moet worden gebruikt en het totale aantal artikelen in jouw bestelling (hoe meer hoe goedkoper). Ook is het van belang waar je het logo wilt hebben: wil je het alleen op de voorkant, of ook op de achterkant en op de mouw?

Ontwerp kleding met merklogo in slechts een paar stappen

Heb je al een keuze kunnen maken van wat jij zou willen voor jouw bedrijf? Kleding laten bedrukken is in slechts een paar stappen geregeld. Dit kan je zelf eenvoudig online doen. Kies je product en kleur, upload je merklogo en voeg eventueel tekst toe en het ontwerp is klaar. Alles is aanpasbaar, plaats(en) van je merklogo, het lettertype, de kleuren, pictogrammen en achtergronden. Voorts kies je de maat en het aantal en bevestig je de bestelling. Laat het als laatste printen en bezorgen.

Tip: Rust niet alleen jezelf of je team uit met bedrukte kleding op maat maar laat extra kleding bedrukken om weg te kunnen geven als relatiegeschenk! Vooral t-shirts zijn populair en worden veel gedragen.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS factureren!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

 • factureren
 • urenregistratie
 • automatische btw-aangifte
 • koppeling bankrekening
 • gratis hulp en veel meer..

Is boekhouden echt niets voor jouw? Vraag dan vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou hiermee op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Contentstrategie

Contentstrategie

Wat is het verschil tussen SEO-vriendelijke en gebruiksvriendelijke teksten? Een van de grootste uitdagingen waarmee tekstschrijvers, bloggers en content marketeers worden geconfronteerd, is het schrijven van inhoud die is geoptimaliseerd voor zoekmachines, maar die...

Lees meer
Kosten website maken

Kosten website maken

Een goede website is voor iedere zzp’er onmisbaar. Het is je visitekaartje, je belangrijkste verkoopkanaal. Zeker als die website is afgestemd op (de belangen van) jouw doelgroep. Zo zorg je ervoor dat websitebezoekers geïnteresseerd raken en contact met je opnemen....

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads