Bedrijfskleding bedrukken

21 juni 2023
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Door Johan Ooms

Wat doet bedrijfskleding?

Het hebben van een visuele identiteit kan jouw eenmanszaak helpen groeien. Zo heeft een logo dat prominent op de bedrijfskleding wordt weergegeven verschillende voordelen. Niet voor niets hebben heel veel bedrijven, van horeca tot klusbedrijven, hun bedrijfslogo en bedrijfsnaam op bedrijfskleding staan. Dit is zowel voor merkbekendheid, naamsbekendheid als voor marketing belangrijk. Het hebben van een bedrijfslogo en informatie op bedrijfskleding is hetzelfde als het hebben van wandelende reclameborden voor het overbrengen van verschillende boodschappen. Maak hier als ondernemer dan ook zeker gebruik van.

Daarom is ook een logo heel belangrijk voor een bedrijf. Een logo kan – moet eigenlijk – snel de aandacht van de kijker trekken en de kernwaarden van een bedrijf op een interessante manier overbrengen. Logo’s komen naast bedrijfskleding ook voor op websites, briefpapier, offertes, facturen en andere reclame-uitingen, waardoor een goede merkidentiteit ontstaat.

De belangrijkste voordelen van bedrijfskleding met logo laten bedrukken zijn:

 1. Zorgt voor een professionele uitstraling;
 2. Geeft een effectieve marketingstrategie;
 3. Maakt gemakkelijke interacties met klanten mogelijk;
 4. Creëer indruk en vergroot de merkherkenning;
 5. Kosteneffectieve manier om jouw bedrijf of merk te promoten;
 6. Je goed voelen in werkkleding is ook beter presteren.

Herkend worden met bedrukte bedrijfskleding

Of het nu gedurfd wordt weergegeven op t-shirts of discreet geborduurd op een jas of jurk, bedrijfslogo’s en slogans kunnen je een voorsprong geven op de concurrentie.

Bedrijfskleding bedrukken

Met kleding laten bedrukken is er heel veel mogelijk. Van klassieke polo’s, casual t-shirts, hoodies en petten tot bedrijfsoverhemden, overalls, werkbroeken en veiligheidskleding. Kies tussen borduren en zeefdruk. Een geborduurd logo is misschien meer geschikt voor zware stoffen en vrijetijds- of sportkleding, terwijl een bedrukt logo meer geschikt is voor lichtgewicht stoffen en luxe kleding.

Aantrekkelijke bedrijfskleding met het logo van jouw bedrijf zal een blijvende indruk geven die jouw werk of merk gedenkwaardig maakt

Hoeveel kost bedrijfskleding bedrukken?

De prijs wordt bepaald door verschillende factoren: het soort kleding dat je kiest, het aantal inktkleuren dat in jouw ontwerp moet worden gebruikt en het totale aantal artikelen in jouw bestelling (hoe meer hoe goedkoper). Ook is het van belang waar je het logo wilt hebben: wil je het alleen op de voorkant, of ook op de achterkant en op de mouw?

Ontwerp zelf je kleding met merklogo in slechts een paar stappen

Heb je al een keuze kunnen maken van wat jij zou willen voor jouw bedrijf? Kleding laten bedrukken is in slechts een paar stappen geregeld. Dit kan je zelf eenvoudig online doen. Kies je product en kleur, upload je merklogo en voeg eventueel tekst toe en het ontwerp is klaar. Alles is aanpasbaar, plaats(en) van je merklogo, het lettertype, de kleuren, pictogrammen en achtergronden. Voorts kies je de maat en het aantal en bevestig je de bestelling. Laat het als laatste printen en bezorgen.

Tip: Rust niet alleen jezelf of je team uit met bedrukte kleding op maat maar laat extra kleding bedrukken om weg te kunnen geven als relatiegeschenk! Vooral t-shirts zijn populair en worden veel gedragen.

Hoe ga je gekleed op bezoek bij de klant?

Indien je voor een bespreking bij een klant langs moet gaan, dan zal het niet altijd gepast zijn om dan in bedrijfskleding aan te komen met bedrukking erop. Ook strak in het pak zal zeker niet altijd nodig zijn. Wat trek je dan aan? De juiste zakelijke kleding kiezen kan lastig zijn – voor zowel mannen als vrouwen. Niemand wil er immers te formeel (strak in het pak) of te casual (te nonchalante vrijetijdskleding) uitzien.

De belangrijkste regel bij het kleden voor klantenbezoeken is je kleden op succes. Je doel moet zijn om een goede indruk te maken op je klant en hem te laten zien dat je professioneel bent en je werk serieus neemt. Wanneer je overweegt hoe je je moet kleden kijk dan eens bij LUTZ. Hier kies je voor een zakelijke outfit die het midden houdt tussen traditionele werkkleding en alledaagse vrijetijdskleding.

Tot slot is door de tijd te nemen om de juiste zakelijke outfit te kiezen, je dan zeker weet dat je altijd er op je best uitziet. De juiste look geeft je zelfvertrouwen en zal je dit ook uitstralen. Zo zal je in ieder geval een positieve indruk achterlaten.

Kleding tip: Jacob Cohen kopen voor een business casual look waarmee je bij de klant op bezoek kan komen!

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer enige jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met tips, tools, checklists en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Beste online boekhoudprogramma voor zzp [voorbeeld]

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS boekhouden!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

 • factureren
 • urenregistratie
 • automatische btw-aangifte
 • koppeling bankrekening
 • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou (op weg) te helpen.

Gerelateerde tips

Businessevent organiseren

Businessevent organiseren

Als zzp’er een businessevent organiseren: 10 tips Het aantal mensen dat als zzp’er werkt is de afgelopen decennia flink gegroeid en zal ook blijven groeien. Veel van deze mensen werken veelal vanuit huis, of op locatie bij klanten. Hoewel zij niet - zoals veel grote...

Lees meer
Facebook Advertising

Facebook Advertising

Hoe werkt Facebook Advertising voor lokale zzp'ers? Facebook Advertising (afgekort FB ads), wat staat voor adverteren op facebook, biedt lokale bedrijven zoals zzp'ers een krachtig instrument om de lokale gemeenschap in de regio te bereiken en hun bedrijf te laten...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads