Koffie drinken in (huis)stijl

24 februari 2023
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Door Johan Ooms

Veel mensen kunnen zich niet voorstellen dat ze hun dag beginnen zonder eerst een kopje koffie in de ochtend. Dit populaire smakelijke drankje maakt ons wakker en geeft een energie boost. Het helpt de dag goed te kunnen starten. Ook gaat er niets boven de geurige geur van een vers gezet bakje koffie op kantoor. Klanten die bij u op bezoek komen voor een afspraak, zullen er ook dol op zijn. Wanneer u de klant dus een goed kop koffie kunt aanbieden, zal dat resulteren in een betere stemming en misschien wel weer een opdracht. Profiteer hier dus van en doe dat ook in (huis)stijl! Hoe kunt u dat het beste doen?

Profiteer van koffiedrinkers

Er is een overweldigend aanbod aan verschillende soorten koffie. Van een simpel zwart ‘bakkie’ tot een smaakvolle latte macchiato. Koffie drinken is niet ongezond, als je er maar niet meer dan 6 kopjes per dag drinkt. Zoals met veel goede dingen, is iets waar ’te’ voor staat, helaas nooit goed. Zo is te veel koffie drinken ongezond, omdat het kan zorgen voor een hoge bloeddruk, ook vergroot het de risico op hartziekten. Uit onderzoek blijkt dat wij Nederlanders wel de grootste koffiedrinkers van Europa zijn.

Om uw klanten goed te kunnen bedienen en te verwennen zijn er een drietal zaken om op te letten:

  1. Soort koffiemachine
  2. Kwaliteit van de koffie(bonen)
  3. Duurzaam serveren van de koffie

1. Het begint met een goede koffiemachine

Beseffend hoe goed koffie kan zijn in het creëren van een sociale werkomgeving, is het hebben van een goede koffiemachine op kantoor de basis om mee te starten. De oud vertrouwde koffiepot of werken met koffiepads is al lang niet meer voldoende om de uiteenlopende verlangens van uw klanten te stillen. Klanten willen espresso, latte, cappuccino, thee of zelfs warme chocolademelk. Om de juiste sfeer te kunnen creëren moet u deze soorten kunnen aanbieden.

Om de best passende koffiemachine te kiezen is het van belang om te weten of u veel klanten op kantoor ontvangt. Ook moet het zettype bij u passen: kiest u voor verse bonenkoffie of kiest u voor gemak en werkt u liever met cups? Verder moet u rekening houden met de benodigde tijd om een kopje te zetten en de hoeveelheid tijd de schoonmaak van uw koffiemachine in beslag neemt.

2. Kwaliteit van de koffie(bonen)

Hoe goed, mooi en duur uw koffiemachine ook is, de smaak maakt of breekt het. Het zal moeilijk zijn om een ​​kop koffie te verslaan die vakkundig is bereid met versgemalen koffiebonen. Maar wanneer de tijd kort is en u een snel wilt serveren, kan een koffiecupmachine ook zeker met minimale inspanning kwaliteitskoffie leveren. Het gebruik van een koffiecupmachine is niet per se een compromis op kwaliteit, vooral als u investeert in koffiecups van goede kwaliteit.

Persoonlijk gebruik ik een cupmachine, de Dolce Gusto koffie machine van Krups. Een kop koffie is hiermee zo gezet, smaakt heerlijk, ben ik nauwelijks tijd kwijt aan schoonmaak én heb ik keuze uit vele smaken zoals cappuccino of espresso. Er zijn zelfs cups verkrijgbaar om chocolademelk of thee mee te zetten.

3. Duurzaam serveren van de koffie

Als laatste een punt om op te letten: Hoe ga je de koffie serveren? U kunt dit doen in een plastic wegwerpbekertje, in een kartonnen wegwerpbekertje of in een herbruikbare mok. Vaak wordt er op kantoor gebruik gemaakt van wegwerpbekertjes, die na één keer gebruikt te zijn, worden weggegooid. Vaak ook gewoon bij het restafval, wat dus niet duurzaam is en slecht voor het milieu! Gebruik maken van een koffiemok kan dan een oplossing zijn.

“Door het hergebruiken van de koffiemok, kan er een bijdrage worden geleverd aan het milieu”

Tip: Mokken bedrukken voor meer branding van uw merk

Indien u duurzaam gebruik maakt van koffiemokken, is het ook een goed idee om de mokken te bedrukken in de huisstijl van uw bedrijf, met bedrijfsnaam, logo en/of slogan. De mokken bedrukken zorgt voor meer branding van uw merk. Bedrukte mokken kunnen ook als relatiegeschenk worden meegegeven aan de klant. Deze zal dat zeker waarderen! Het is namelijk een product dat meermaals per dag van pas komt. Hoe aantrekkelijker het ontwerp van de koffiemok, hoe groter de kans dat hij de favoriete mok van uw klanten wordt en dagelijks wordt gebruikt. Het brengt zo tegelijkertijd uw logo of de bedrijfsnaam onder de aandacht.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer enige jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met tips, tools, checklists en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Beste online boekhoudprogramma voor zzp [voorbeeld]

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS boekhouden!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou (op weg) te helpen.

Gerelateerde tips

Businessevent organiseren

Businessevent organiseren

Als zzp’er een businessevent organiseren: 10 tips Het aantal mensen dat als zzp’er werkt is de afgelopen decennia flink gegroeid en zal ook blijven groeien. Veel van deze mensen werken veelal vanuit huis, of op locatie bij klanten. Hoewel zij niet - zoals veel grote...

Lees meer
Facebook Advertising

Facebook Advertising

Hoe werkt Facebook Advertising voor lokale zzp'ers? Facebook Advertising (afgekort FB ads), wat staat voor adverteren op facebook, biedt lokale bedrijven zoals zzp'ers een krachtig instrument om de lokale gemeenschap in de regio te bereiken en hun bedrijf te laten...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads