Kantoor inrichten

9 juni 2022
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Je kantoor inrichten? 4 voorbeelden om aan te denken

Als zzp’er is het fijn om je werkzaamheden op een goede werkplek uit te voeren. Of je nu een thuiskantoor wilt maken of een eigen kantoortje op een andere locatie hebt: de inrichting hiervan is van groot belang. Maar waar moet je allemaal aan denken als je jouw kantoor wilt inrichten? Hieronder zet ik een aantal belangrijke dingen op een rij! Denk bij je kantoor inrichten aan:

  1. Geschikte vloeren en muren
  2. Voldoende licht
  3. Comfortabele meubels
  4. Sfeervolle inrichting

Geschikte vloer en muren

De vloer en de muren zijn de basis van jouw kantoor. Om goed te kunnen werken in een leuke ruimte, is het goed om hier voldoende aandacht aan te besteden. De muren pimpen kun je doen door deze te verven of te behangen. Op deze manier kun je het helemaal laten passen bij jouw wensen.

Qua vloer kun je natuurlijk ook alle kanten op. Om van jouw kantoor een samenhangend geheel te maken, is het goed om dit te laten matchen met de kleur van jouw muren. Voor een kantoorvloer kun je bijvoorbeeld denken aan een geschikte laminaatvloer, tegels, PVC, tapijt of vloer van vinyl. Kijk goed naar wat je mooi vindt en wat goed past bij de ruimte die je hebt gekozen.

Voor voldoende licht zorgen

Naast de vloer en de muren is ook licht in de ruimte enorm belangrijk. Dit is dan ook een onderdeel van de inrichting waar je goed over na moet denken. Probeer ten eerste zoveel mogelijk over daglicht te beschikken, want hier kun je profijt van hebben als je werkt. Naast daglicht is andere verlichting uiteraard ook essentieel. Ten eerste is basisverlichting hierbij belangrijk. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan inbouwspots, hanglampen of plafondlampen.

Naast basisverlichting kan ook functionele verlichting goed van pas komen. Dit is verlichting waardoor je extra goed kunt zien waar je mee bezig bent. Bij functionele verlichting voor in je kantoor kun je bijvoorbeeld denken aan leeslamp of bureaulamp.

Comfortabele meubels

Je kantoor inrichten met comfortabele meubels is natuurlijk ook onmisbaar. Welke meubels je nodig hebt, is afhankelijk van welke werkzaamheden je uitvoert als zzp’er. Werk je veel achter de computer? Dan is het een aanrader om voor een comfortabel bureau en een stevige bureaustoel te zorgen. Het is van groot belang dat je altijd een goede werkhouding aan kunt nemen en dit is met een bureau en bureaustoel te realiseren.

Naast een bureau of bureaustoel is het ook van belang om te beschikken over een plek om bezoek te kunnen ontvangen. Hierbij is het dan van belang dat dit een sfeervolle plek is waar je ontspannen bij kunt zitten. Dit kunnen stoelen aan een tafel zijn of een plek met lounge stoelen voor een gemakkelijke zit.

Zorg ook altijd voor voldoende bergruimte. Het is tenslotte wel fijn als je jouw spullen netjes kunt opbergen. Zo houd je jouw kantoor overzichtelijk en weet je alles snel terug te vinden. En als zzp’er kan dat enorm fijn zijn en rust in je hoofd geven.

Maak de ruimte sfeervol!

Als je over de vloer, de muren, de verlichting en meubels hebt nagedacht ben je al een heel eind met de inrichting van je kantoor. Echter is het wel zo fijn om te werken in een sfeervolle, gezellige ruimte. De ruimte sfeervol maken kun je doen op verschillende maken. Probeer de ruimte persoonlijk te maken, zodat het echt bij jou past. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan leuke muurdecoratie, enkele planten en bloemen of andere toffe decoratie.

Aan de bovenstaande dingen kun je denken als jij binnenkort aan de slag gaat met je kantoor inrichten. Probeer hier echt een leuke ruimte van te maken, zodat je hier met plezier aan de slag kunt gaan met jouw zzp werkzaamheden!

Kantoor inrichten met fiscaal voordeel

Wanneer je een externe bedrijfsruimte of kantoor huurt of koopt, dan kun je de kosten voor het inrichten fiscaal aftrekken als bedrijfskosten. Belastingvoordeel dus! Heb je een kantoor aan huis, dan gelden er wel andere voorwaarden. Lees dan eerst dit goed.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS factureren!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Is boekhouden echt niets voor jouw? Vraag dan vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou hiermee op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Eigen werkruimte thuis

Eigen werkruimte thuis

Hoe wordt jouw thuiskantoor een productieve omgeving? Een vaker gehoorde klacht van de thuiswerkende zzp'er is 'ik kan me niet goed focussen thuis en kom soms niet aan werken toe'. Dit kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Een eigen werkruimte thuis kan dan een...

Lees meer
Thuiskantoor inrichten

Thuiskantoor inrichten

Je eigen thuiskantoor inrichten; dit heb je nodig Je staat op het punt om je eigen thuiskantoor in te richten en je wilt dit graag op een unieke, maar professionele wijze doen. Het moet een plek worden waar je mogelijk zakenpartners kunt ontvangen, maar ook waar jij...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads