Evenement organiseren

24 oktober 2023
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Door Johan Ooms

Heb je een evenement op de planning? Met deze 3 tips wordt het een succes!

Een evenement voor ondernemers is een bijeenkomst of activiteit die is ontworpen om ondernemers samen te brengen om te netwerken, kennis op te doen, en zakelijke kansen te verkennen. Deze evenementen kunnen verschillende vormen aannemen en variëren in grootte en focus.

Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten evenementen voor ondernemers:

 1. Zakelijke conferenties: Dit zijn grootschalige evenementen waarbij sprekers, workshops en paneldiscussies gericht zijn op zakelijke onderwerpen zoals leiderschap, ondernemerschap, marketing, financiering en innovatie. Deze conferenties bieden vaak gelegenheid tot netwerken.
 2. Netwerkevenementen: Dit zijn bijeenkomsten die zich primair richten op zakelijk netwerken. Ze kunnen informeel zijn, zoals borrels of informele bijeenkomsten, of meer gestructureerd met speeddating-sessies of zakelijke pitch-evenementen.
 3. Handelsbeurzen: Dit zijn evenementen waar bedrijven hun producten of diensten kunnen tentoonstellen aan potentiële klanten en partners. Ze bieden een gelegenheid voor zakelijke ontwikkeling en marktonderzoek.
 4. Ondernemerschapsbijeenkomsten: Deze evenementen zijn specifiek gericht op startende ondernemers en ondernemers in de groeifase. Ze kunnen mentoring, financieringsmogelijkheden en educatieve sessies bieden.
 5. Seminars en workshops: Dit zijn educatieve evenementen waarbij deelnemers vaardigheden kunnen ontwikkelen, zoals leiderschap, management, verkoop of digitale marketing. Deze evenementen bieden vaak hands-on training en inzichten van experts.

Mijn beste tip?

Het moet, dus een onmisbare tool gebruiken, voor zowel starters als alle zzp'ers:
e-Boekhouden.nl voor zzp boekhouding
Beste totaalpakket
€0.00/ mnd
 • Mijn review: 4.9 / 5
Rompslomp voor zzp boekhouding
Beste voor de facturatie
€7.50/ mnd
 • Mijn review: 4.7 / 5
Moneybird voor zzp boekhouding
Beste gebruikerservaring
€0.00/ mnd
 • Mijn review: 4.8 / 5

Het doel van deze evenementen is vaak om ondernemers te helpen groeien, zakelijke relaties op te bouwen, kennis te vergaren en mogelijkheden te ontdekken. De aard van het evenement kan variëren afhankelijk van de behoeften en interesses van de doelgroep, en ze kunnen openbaar toegankelijk zijn of exclusiever en op uitnodiging gebaseerd.

Het plannen van een evenement kan wel een behoorlijke uitdaging zijn. Of je nu een conferentie, een bedrijfsbijeenkomst of een ander zzp event organiseert, er zijn dan talloze details om rekening mee te houden. Maar maak je geen zorgen, met de juiste strategie en een vleugje creativiteit kan jouw zzp evenement een doorslaand succes worden. In dit artikel deel ik drie waardevolle tips om jou op weg te helpen!

1. Kies de perfecte spreker

Een van de meest impactvolle elementen van een evenement is de keuze van de spreker. Een inspirerende en boeiende spreker kan het publiek betoveren en de kernboodschap van jouw evenement kracht bijzetten.

Tip: Bezoek bureaus zoals bijvoorbeeld Sprekershuys.nl om een breed scala aan professionele sprekers te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar motiverende verhalenvertellers, deskundige panelleden of charismatische dagvoorzitters, ze hebben het allemaal. Het vinden van de juiste spreker die aansluit bij jouw thema en doelgroep kan het verschil maken tussen een gewoon evenement en een onvergetelijke ervaring!

2. Zorg voor interactie

Een succesvol evenement is niet alleen informatief, maar ook interactief. Zorg ervoor dat je publiek actief betrokken is en deelneemt aan de activiteiten. Dit creëert een sterke band tussen deelnemers en maakt je evenement memorabel.

Tip: Integreer interactieve sessies, workshops of discussiepanels in je programma. Moedig deelnemers aan om vragen te stellen, hun ideeën te delen en met elkaar te netwerken. Hierdoor ontstaat een levendige en dynamische sfeer die de deelnemers bijblijft.

Als je jezelf gaat presenteren op het evenement, dan heb ik hier nog wat tips voor je om goed voor de dag te komen.

3. Onderschat de kracht van details niet!

Het zijn vaak de kleine dingen die een evenement tot een succes maken. Zorg ervoor dat je aandacht besteedt aan alle details, van de locatie, catering tot de technische ondersteuning. Elk element draagt bij aan de algehele ervaring van je gasten. Zo dragen bijvoorbeeld de inrichting en sfeer van de locatie bij aan de algehele beleving. Zorg dan ook voor een passende en aantrekkelijke inrichting die past bij het thema en doel van het evenement.

Ook kwalitatief hoogwaardige catering zal de tevredenheid van de gasten vergroten. Overweeg de dieetwensen van deelnemers en zorg voor voldoende variatie in het menu.

Niet vergeten: Zorg ervoor dat je een noodplan hebt in geval van onverwachte gebeurtenissen en dat de veiligheid van deelnemers te allen tijde wordt gegarandeerd.

Tip: Werk altijd samen met professionals die gespecialiseerd zijn in evenementenplanning en -coördinatie. Zij hebben de expertise om elk aspect van je evenement tot in de puntjes te regelen, zodat jij je kunt concentreren op de inhoud en het plezier.

Het organiseren van een succesvol zzp evenement vereist planning, toewijding en creativiteit. Het begint met de keuze van de juiste spreker, die de toon zet voor je evenement. Zorg vervolgens voor interactie van de deelnemers en besteed aandacht aan alle kleine details.

Met deze drie tips in gedachten, ben je goed op weg naar het creëren van een evenement dat nog lang zal worden herinnerd. Dus, waar wacht je nog op? Ga aan de slag en maak van jouw evenement een doorslaand succes!

Na het evenement is het nog belangrijk om feedback van deelnemers te verzamelen en het evenement te evalueren. Dit zal helpen om toekomstige evenementen te verbeteren.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer enige jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met tips, tools, checklists en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Beste online boekhoudprogramma voor zzp [voorbeeld]

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS boekhouden!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

 • factureren
 • urenregistratie
 • automatische btw-aangifte
 • koppeling bankrekening
 • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou (op weg) te helpen.

Gerelateerde tips

Businessevent organiseren

Businessevent organiseren

Als zzp’er een businessevent organiseren: 10 tips Het aantal mensen dat als zzp’er werkt is de afgelopen decennia flink gegroeid en zal ook blijven groeien. Veel van deze mensen werken veelal vanuit huis, of op locatie bij klanten. Hoewel zij niet - zoals veel grote...

Lees meer
Facebook Advertising

Facebook Advertising

Hoe werkt Facebook Advertising voor lokale zzp'ers? Facebook Advertising (afgekort FB ads), wat staat voor adverteren op facebook, biedt lokale bedrijven zoals zzp'ers een krachtig instrument om de lokale gemeenschap in de regio te bereiken en hun bedrijf te laten...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads