Opvallen met buitenreclame

8 december 2023
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Door Johan Ooms

Wat is buitenreclame?

Buitenreclame is een effectieve en veelzijdige vorm van adverteren die vaak wordt ingezet. Het biedt bedrijven zo de mogelijkheid om hun merk of boodschap te verspreiden naar een breed publiek. Buitenreclame is één van de oudste marketingvormen. Ondanks zijn lange geschiedenis wordt buitenreclame soms als ouderwets gezien, maar dit is geheel onterecht. Goed geproduceerde reclame biedt namelijk talloze voordelen.

Mijn beste tip?

Het moet, dus een onmisbare tool gebruiken, voor zowel starters als alle zzp'ers:
e-Boekhouden.nl voor zzp boekhouding
Beste totaalpakket
€0.00/ mnd
  • Mijn review: 4.9 / 5
Rompslomp voor zzp boekhouding
Beste voor de facturatie
€7.50/ mnd
  • Mijn review: 4.7 / 5
Moneybird voor zzp boekhouding
Beste gebruikerservaring
€0.00/ mnd
  • Mijn review: 4.8 / 5

Een van de belangrijkste voordelen van buitenreclame is dat het zichtbaarheid biedt voor een groot aantal mensen. Of het nu gaat om een winkel, kantoorpand of werkplaats, buitenreclame trekt de aandacht van voorbijgangers die langslopen of langsrijden. Deze voorbijgangers kunnen dan door de aangeboden reclame-uiting binnenstappen en potentiële klanten worden. Het vergroot de naamsbekendheid en kan dus leiden tot meer bezoekers naar jouw bedrijf, dus meer omzet.

Ook voor zzp’ers kan buitenreclame ook een effectieve manier zijn om hun diensten of producten onder de aandacht te brengen. Door strategisch geplaatste reclameborden of banners kunnen zij hun merk voor lange tijd promoten en potentiële klanten bereiken.

Daarnaast biedt reclame die buiten staat ook flexibiliteit. Je kunt jouw boodschap gemakkelijk aanpassen of updaten op basis van seizoensgebonden aanbiedingen, speciale evenementen of nieuwe product lanceringen. Dit stelt je in staat om snel in te spelen op veranderingen in de markt en jouw doelgroep effectief te bereiken.

Hoe ga je opvallen met passende buitenreclame?

Er zijn verschillende soorten buitenreclame die bedrijven kunnen gebruiken om hun boodschap over te brengen aan een breed publiek. Nu volgen 10 veelvoorkomende soorten en voorbeelden van reclame-uitingen die je buiten kunt toepassen.

Een veelvoorkomende vorm van buitenreclame zijn billboards. Deze grote reclameborden worden meestal geplaatst langs wegen, snelwegen en drukke stadscentra. Ze bieden een opvallende visuele presentatie van de boodschap van het merk. Deze hoge constructies bieden ruimte voor grote advertenties die van veraf zichtbaar zijn.

Een hele populaire vorm van buitenreclame zijn beachflags (strandvlaggen) en stoepborden. Beachflags zijn opvallende vlaggen die vaak worden gebruikt op stranden, evenementen, winkels of bij restaurants om de aandacht te trekken. Ze kunnen bedrukt worden met logo’s, slogans of andere promotieboodschappen. Door hun hoogte en beweging in de wind vallen ze direct op en kunnen ze de aandacht van voorbijgangers trekken. Ook kunnen ze snel worden geplaatst en verwijderd, waardoor ze flexibel inzetbaar zijn voor tijdelijke promoties of evenementen. Deze vorm van adverteren is ook nog eens heel goedkoop. Zo betaal je bij bijvoorbeeld Expofit nog geen € 50 voor een bedrukte beachflag.

Stoepborden zijn ook een veelgebruikte vorm van reclame die buiten staan. Ze kunnen variëren in grootte en materiaal, zoals hout, metaal of kunststof. Stoepborden worden vaak geplaatst langs winkelpanden om informatie te verstrekken of reclame te maken voor producten of diensten.

Maak handig gebruik van aantrekkelijke visuals, pakkende slogans en creatieve ontwerpen om de aandacht van voorbijgangers te trekken

Een andere vorm van buitenreclame is straatreclame, zoals bushokjes, abri’s en fietsrekken met advertenties erop. Deze strategisch geplaatste advertenties bereiken een groot aantal mensen die onderweg zijn.

Daarnaast kan reclame buiten ook worden gerealiseerd door middel van voertuigbelettering. Dit houdt in dat voertuigen zoals auto’s, vrachtwagens of bussen worden voorzien van opvallende belettering met het logo en de boodschap van het bedrijf.

Tot slot kan digitale buitenreclame niet over het hoofd worden gezien. Dit omvat digitale billboards, LED-schermen en videowalls die dynamische inhoud kunnen weergeven en interactie kunnen creëren met het publiek.

Het kiezen van de juiste vorm van reclame buiten hangt af van verschillende factoren, zoals het doel van de campagne, de doelgroep en het beschikbare budget. Het is belangrijk om een strategie te ontwikkelen die past bij de specifieke behoeften en doelen van jouw bedrijf.

Kortom, buitenreclame is en blijft een krachtig marketinginstrument dat zichtbaarheid, flexibiliteit en bereik biedt voor bedrijven van elke omvang. Het kan helpen bij het vergroten van jouw merkbekendheid en het aantrekken van nieuwe klanten naar jouw bedrijf.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer enige jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met tips, tools, checklists en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Beste online boekhoudprogramma voor zzp [voorbeeld]

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS boekhouden!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou (op weg) te helpen.

Gerelateerde tips

Businessevent organiseren

Businessevent organiseren

Als zzp’er een businessevent organiseren: 10 tips Het aantal mensen dat als zzp’er werkt is de afgelopen decennia flink gegroeid en zal ook blijven groeien. Veel van deze mensen werken veelal vanuit huis, of op locatie bij klanten. Hoewel zij niet - zoals veel grote...

Lees meer
Facebook Advertising

Facebook Advertising

Hoe werkt Facebook Advertising voor lokale zzp'ers? Facebook Advertising (afgekort FB ads), wat staat voor adverteren op facebook, biedt lokale bedrijven zoals zzp'ers een krachtig instrument om de lokale gemeenschap in de regio te bereiken en hun bedrijf te laten...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads