Zoekmachine optimalisatie

28 februari 2023
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Door Johan Ooms

De invloed van SEO op de vindbaarheid van je website

Wel eens van zoekmachine optimalisatie voor jouw bedrijfswebsite gehoord? Als ZZP’er doe je er waarschijnlijk alles aan om zo goed mogelijk in the picture te komen bij je doelgroep. Je website is daarvoor een uitstekende online tool, mits deze wel gevonden wordt uiteraard. Dit laatste vormt voor veel ondernemers een grote uitdaging. De invloed van SEO op de vindbaarheid van je website is immers erg groot. Het is dan ook van belang om zoekmachine optimalisatie op de juiste manier uit te voeren maar beschik je hiervoor over de benodigde kennis?

Wat is zoekmachine optimalisatie?

De letters SEO staan voor Search Engine Optimalisation wat je het beste kunt vertalen als zoekmachine optimalisatie. We hebben het hier over een reeks van technieken die moeten worden toegepast met de goede vindbaarheid van een website of webshop op een specifiek zoekwoord (of een combinatie van zoekwoorden) als voornaamste doelstelling. Met deze technieken kan ervoor worden zorggedragen dat een geïnteresseerde de juiste informatie vindt die aansluitend is op een behoeftepatroon of een specifieke behoefte. Voor een goede vindbaarheid van jouw digitale etalage, is het uiteraard van groot belang dat deze op de eerste pagina van de zoekmachine wordt weergegeven (en liefst zo hoog mogelijk) als er een specifiek zoekwoord door de gebruiker wordt ingegeven.

Waarom het verstandig is om SEO uit te besteden

Het is eenvoudig uit te leggen waarom SEO uitbesteden een verstandige keuze is. SEO draait om het toegankelijker maken van je site door de techniek achter je site te verbeteren, te zorgen voor relevante content die van toegevoegde waarde is voor je bezoeker en het verhogen van een autoriteit status in een specifieke niche. Dit klinkt heel eenvoudig maar dat is het niet. Het is een schakel van (in sommige gevallen vrij ingewikkelde) processen waar géén einde aan komt. Je moet je website up to date houden om niet alleen op een hoge positie in de zoekresultaten te komen maar deze meest gewilde plek ook vast te houden.

Veel ondernemers beschikken niet over de benodigde expertise of tijd om deze doelstelling te kunnen realiseren. In plaats van de zoekmachine optimalisatie werkzaamheden deels of niet op de correcte manier uit te voeren, is het verstandiger om SEO uit te besteden. 

Aan welke organisatie SEO werkzaamheden uitbesteden? 

Er zijn veel organisaties die aanbieden om de SEO werkzaamheden voor ZZP’ers te verrichten. Let er goed op dat je wel kiest voor een organisatie die betrouwbaar is en kennis heeft van zaken zoals roxtar.nl. Er zijn immers veel “SEO cowboys” die hun diensten aanbieden om makkelijk geld te verdienen maar dit is uiteraard geen goede keuze. Als je kiest voor het inhuren van een goede SEO specialist doe je een investering die zichzelf nog wel eens flink kan terugverdienen als jouw doelgroep je website weet te vinden.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer enige jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met tips, tools, checklists en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Beste online boekhoudprogramma voor zzp [voorbeeld]

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS boekhouden!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou (op weg) te helpen.

Gerelateerde tips

Facebook Advertising

Facebook Advertising

Hoe werkt Facebook Advertising voor lokale zzp'ers? Facebook Advertising (afgekort FB ads), wat staat voor adverteren op facebook, biedt lokale bedrijven zoals zzp'ers een krachtig instrument om de lokale gemeenschap in de regio te bereiken en hun bedrijf te laten...

Lees meer
Je eigen website maken

Je eigen website maken

Hoe kan je een eigen website maken voor je bedrijf? In het digitale tijdperk is een website voor je bedrijf onwijs belangrijk, al dan niet één van de belangrijkste dingen. Het is namelijk niet alleen je digitale visitekaartje, maar ook een platform waarop je jouw...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads