Offorte.com

Beste boekhoudprogramma met app voorbeeld voor zzp met eenmanszaak

Mijn tip: Gratis boekhouden met
e-Boekhouden.nl

 • factureren
 • urenregistratie
 • automatische btw-aangifte
 • gemakkelijk boekhouden

Snel je eigen factuur maken en versturen voor betaling, maar ook gemakkelijk je uren vastleggen en zo jouw belastingvoordeel pakken!

19 augustus 2023
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Door Johan Ooms

Wat is offorte? Offerte software voor wie slimmer, moderne offertes wilt versturen

We kennen allemaal die saaie ouderwetse Word offertes of die opdrachtbevestigingen die net een factuur zijn. Dat moet toch anders kunnen is wat de makers van Offorte in 2010 dachten. Een offerte die je passie uitstraalt, waarin interactieve elementen en video ondersteund worden, een offerte die klanten echt overtuigd van jouw bedrijf. Een offerte tool waarbij je niet eerst honderd verschillende documenten moet openen om die ene eerder geschreven paragraaf te vinden die je in je nieuwe voorstel wilt plaatsen en waarmee je kennis kunt delen met collega’s. Ook graag een bericht ontvangen als je voorstel wordt gelezen? Dit zonder kostbare tijd te verliezen en delen uit het offerte proces te automatiseren. Daar is wat moois voor gemaakt.

Mijn beste tip?

Een onmisbare tool gebruiken, voor zowel starters als alle zzp'ers:
e-Boekhouden.nl voor zzp boekhouding
Beste totaalpakket
€0.00/ mnd
 • Mijn review: 4.9 / 5
Rompslomp voor zzp boekhouding
Beste voor de offerte
€7.50/ mnd
 • Mijn review: 4.7 / 5
Moneybird voor zzp boekhouding
Beste gebruikerservaring
€0.00/ mnd
 • Mijn review: 4.8 / 5

Offorte is offerte software die het je leven makkelijker maakt en je helpt om meer opdrachten binnen te halen. Ze doen dit door je de mogelijkheid te geven mooie interactieve offertes online te maken en te delen. Zo creëer je onderscheidend vermogen ten op zichten van je concurrenten. Een offerte maken en verzenden kost minder tijd omdat je delen hebt geautomatiseerd. In eerste instantie kost het wel wat tijd om een mooie offerte sjabloon op te maken, maar die tijd win je in no-time weer terug. Verder gebruik je nooit meer klantgegevens in je voorstel maar gebruik je personalisatie tags. Deze worden vervangen met de klantgegevens bij verzending. Zo stuur je met een gerust hard een foutloze offerte.

De offerte software gebruik je als aanvulling op je CRM. Een grote groep klanten gebruikt zelfs helemaal geen CRM maar alleen Offorte.

Om een offerte te verzenden met Offorte doorloop je de volgende stappen:

 1. Kies een van je offerte sjablonen als startpunt
 2. Selecteer de klant voor wie de offerte is
 3. Pas waar nodig de inhoud van je nieuwe offerte aan obv de specifieke klantwensen
 4. Verstuur de offerte

De belangrijkste functionaliteiten van offorte.com

Hieronder een korte samenvatting van de functionaliteiten. Ga voor een completer beeld naar de Offorte website of maak een gratis proefabonnement aan om het zelf te proberen.

 • Al je offertes en contacten in 1 beheer
 • Krijg notificaties en inzichten zodat je jouw opvolging perfect kunt timen
 • Klanten kunnen direct in het voorstel vragen stellen en het voorstel online ondertekenen
 • Favorieten bibliotheek voor al je veel gebruikte offertes, pagina’s en paragrafen
 • Upsellen met interactieve prijstabellen
 • Ondersteuning voor elke huisstijl
 • Kunstmatige intelligentie die je helpt schrijven bij je offerteteksten

Voorbeeld offertes opmaken en wijzigen

Offorte dashboard voorbeeld

Online ondertekenen

Offorte offerte software voorbeeld

Voorbeeld diverse video en layout mogelijkheden

Offorte lay-out interactief

Offerte voorbeelden

Een Offorte offerte heeft in de basis 2 type layouts: Paper & Magazine. De Paper is in A4 briefpapier layout en de Magazine heeft een, je raadt het al, magazine layout met diverse pagina types die je naar eigen smaak kunt aanpassen. Binnen een pagina kun je weer paragraaf blokken invoegen, er zijn blokken voor tekst, afbeeldingen, fotogallery, prijstabellen, Youtube, etc. Die combinatie geeft je eindeloos veel mogelijkheden. Om een idee te krijgen kun je diverse offerte voorbeelden op de site bekijken. Tevens kun je een offerte voorbeeld gebruiken als startpunt voor je eigen nieuwe offerte sjabloon.

Offertes die bijna zichzelf schrijven met kunstmatige intelligentie AI

Offertes die bijna vanzelf worden geschreven… wie wil dat nou niet? Toch is het tegenwoordig met behulp van Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie) mogelijk. Deze AI technologie helpt je enorm bij het schrijven van je offerteteksten. Het (her)schrijft teksten en geeft variaties voor je op basis van een klein beetje eigen input.

Review: Wat zijn de ervaringen van gebruikers?

4.5/5

Gemiddeld scoort Offorte 4.5 sterren van de 5. De gebruikers zijn enthousiast en blijven lang van de tool gebruikmaken. Een van de redenen hiervoor is dat het team van Offorte continu in contact staat met haar gebruikers, feedback ophaalt en dit weer gebruikt bij de doorontwikkeling en verbetering.

Enkele quotes:

Als designbureau waren wij op zoek om onze offertes snel en eenvoudig visueel aantrekkelijk te kunnen opstellen. Met Offorte kunnen nu online onze offertes opstellen, personaliseren en monitoren.

Offorte maakt het mogelijk om op een vernieuwende en digitale manier offertes op te stellen en te versturen. Net zoals wij graag werken, daarom past het zo goed bij onze organisatie! Daarnaast zijn de offertes interactief en ze zien er professioneel uit, daar krijgen we vaak leuke reacties op van relaties. Door de sjablonen goed in te richten, kunnen collega’s binnen enkele minuten een offerte opmaken. Zij hoeven geen ellenlange teksten meer door te lopen, maar komen snel tot een professioneel eindproduct. Tenslotte is te zien wanneer iemand gekeken heeft, super handig voor de opvolging!

Gemak en een professionele uitstraling. Dat is de reden geweest dat we zijn overgestapt op Offorte. We maken nu al een paar jaar gebruik van de applicatie en versturen naar tevredenheid honderden offertes per jaar.

Bekijk hoe Offorte werkt

Maar wat kost het?

Prijzen en tarieven offorte.com

Offorte werkt met een maand of jaarabonnement zonder automatische verlengingen. De abonnementen zijn vanaf 10 euro per maand. Je kunt eerst gratis en vrijblijvend starten met een trial.

Aan de slag door het GRATIS uit te proberen

Om het offerteprogramma te proberen hoef je niks te installeren, ga met je browser naar de site en je kunt een gratis proefabonnement aanmaken. Zo kun je 14 dagen Offorte gratis uitproberen. Vind je het niks, geen zorgen je zit nergens aan vast en het proefabonnement verloopt dan automatisch. Valt het offerteprogramma wel in de smaak dan kun je via jouw eigen Offorte account eenvoudig en veilig aan de slag.

Ga naar Offorte.com

Aanvullende tip

Vergelijk Offri als vergelijkbaar offerte software

Meer offerte software vergelijken

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer enige jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met tips, tools, checklists en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS boekhouden!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

 • eenvoudig boekhouden
 • factureren & urenregistratie
 • automatische btw-aangifte
 • koppeling bankrekening
 • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou (op weg) te helpen.

Gerelateerde tips

ERP systeem

ERP systeem

Wat is ERP en wat heb je er als ondernemer aan? De afkorting ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Dit is bedrijfssoftware die verschillende bedrijfsprocessen binnen een organisatie samenbrengen. Deze software biedt een centraal platform voor het beheer van...

Lees meer
Urenregistratie software

Urenregistratie software

Beste en meest gekozen urenregistratie software voor zzp Tijd is geld... Hoe verdient tijd geld? Door effectief en eenvoudig jouw uren, taken en opdrachten bij te houden met de beste urenregistratie software. Software met tijdregistratie heeft tal van voordelen voor...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads