Offertesoftware vergelijken

Beste boekhoudprogramma met app voorbeeld voor zzp met eenmanszaak

Mijn tip: Gratis boekhouden met
e-Boekhouden.nl

 • factureren
 • urenregistratie
 • automatische btw-aangifte
 • gemakkelijk boekhouden

Snel je eigen factuur maken en versturen voor betaling, maar ook gemakkelijk je uren vastleggen en zo jouw belastingvoordeel pakken!

6 september 2023
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Door Johan Ooms

Maak als zzp’er slimmer jouw offertes met offertesoftware

Offertes maken vervelend? Niet met offertesoftware! Krijg jij als zzp’er steeds meer offerteaanvragen en maak jij je offerte nog steeds in Word, Excel of per mail? Dan wil je vast weten wat voor jouw dan de beste manier is om het offertetraject te vereenvoudigen. Dat kan door gebruik te maken van online offertesoftware. Dit helpt jou eenvoudig bij het opstellen en stroomlijnen van een offertevoorstel en van opdrachtbevestiging tot factuur. Of je nou in de bouw, dienstverlening of in de ICT werkzaam bent, dit kan heel slim en snel zonder enige kennis van computersoftware of boekhouden.

De beste offertetools die in een boekhoudpakket zitten en die door allerlei type zzp’ers met een eenmanszaak worden gebruikt, heb ik hier voor je uitgelicht:

Vergelijk, kies en test ze gratis

 

Wat is offertesoftware en hoe werkt het?

Top 10 offertesoftware vergelijken

Het uitbrengen van een goede offerte is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Kies je voor offertesoftware, dan bespaar je tijd én behaal je maximaal resultaat. Met offertesoftware worden namelijk delen van het offerteproces geautomatiseerd. Zaken als lay-out, vormgeving en personalisatie worden automatisch voor je geregeld en zien er altijd professioneel uit. Ook hoef je nooit meer jouw eigen bedrijfsgegevens en die van de klant te copy-pasten: deze zet het offerteprogramma namelijk op iedere offerte.

Verder kun je jouw algemene voorwaarden automatisch aan iedere offerte toevoegen. En natuurlijk kun je de offerte vanuit het offerteprogramma direct met begeleidend schrijven naar de klant versturen via mail. Als de offerteaanvrager akkoord gaat, dan kan de offerte online geaccepteerd worden en is de opdracht binnen. Zo is ook gelijk jouw offerteadministratie volledig en zijn gemaakte afspraken altijd online inzichtelijk.

Gebruik maken van een online offerteprogramma geeft je dus vele voordelen en mogelijkheden. Zo heb je overal met je PC, laptop of smartphone met internet toegang tot de applicatie. Je hoeft hiervoor niets op je computer te installeren. Het werkt met een overzichtelijke dashboard, duidelijke tabbladen en verwijzingen. Offreren is bij de meeste applicaties gratis, je betaalt eventueel alleen voor de eventuele extra boekhoudtools die je wilt gaan gebruiken.

De voordelen van een online offerteprogramma

 • Gebruiksgemak: Minimaliseer handelingen.
 • Eigen uitstraling: Gemakkelijk aanpassen van huisstijl.
 • Inzichtelijk: Looptijd uitgebrachte offertes en gemaakte afspraken altijd inzichtelijk.
 • Direct versturen: Offerte direct als PDF per e-mail naar de klant verzenden.
 • Digitaal ondertekenen: Jouw prijsopgave direct online laten ondertekenen.
 • Rapportages: Inzicht in statistieken en resultaten.

Wees professioneel en proactief bij het schrijven van offertes aan klanten. Jouw inzet om de offerte op een manier te presenteren die aantoont dat je begrijpt wat jouw klanten nodig hebben en de competentie van jouw eenmanszaak om te leveren, onderscheidt je wel van de concurrentie, ongeacht de werkelijke prijs van jouw producten, diensten of service in vergelijking met die van jouw concurrenten. Uiteindelijk zullen de meeste particulieren en bedrijven naar kwaliteit en waarde zoeken, niet alleen lage prijzen. En die offerteaanvraag wil je graag scoren toch?

Let wel op dat jouw offerte een duidelijk antwoord dient te geven op de vraagstelling en verwachting van jouw klant.

Online offertesoftware zal je hier uitstekend bij kunnen helpen en je een hoop tijd besparen…. dus geld!

Offerteprogramma en gelijk boekhouden?

Online offertes opstellen, versturen en bij opdracht gelijk omzetten naar factuur? Compleet boekhouden? Dat kan ook gelijk! Alleen gebruik maken van de offertetool en factuurtool is bij de meeste programma’s gewoon blijvend gratis. Je gaat alleen een x-bedrag per/mnd betalen als je meer wilt gaan boekhouden met het administratiepakket.

Voorbeeld van offertetool in boekhoudprogramma

Voorbeeld offerte maken in boekhoudprogramma

Professionele offertesoftware voor uitgebreide offertes

Wil je onderscheidende offertes gaan uitbrengen? Met professionele offertesoftware creëer en presenteer je online uitgebreide offertes die jouw verhaal duidelijk vertellen. Hiermee maak je indruk op klanten met een voorstel die naadloos aansluit op de offerteaanvraag, verwachtingen overtreft en een hoge gunfactor bezit. Deze offertesoftware is gespecialiseerd in alleen het afhandelen van offerteaanvragen. Hiermee is het dus niet mogelijk om mee te boekhouden.

Voorbeeld van een uitgebreide offerte voor dienstverlening

Voorbeeld van uitgebreide offerte dienstverlening

Uitgebreide offerte voorbeeld voor in de bouw

Uitgebreide offerte voorbeeld bouw

Is dit wat jij zoekt in een voorstel uitgeven? Win dan meer opdrachten met:

Offorte en Offri zijn alle twee uitgebreide online offertepakketten voor ambitieuze ondernemers die zich willen onderscheiden en willen groeien.

Belangrijk: wat kost het en wat kies je?

De meeste aanbieders van online offertesoftware, die als tool in een boekhoudpakket is opgenomen, rekenen geringe maandelijkse kosten voor het gebruik ervan, al zijn er ook gratis programma’s, zoals Word, Excel of e-mail te gebruiken. Deze kosten liggen gemiddeld rond de € 15 exclusief btw per maand. Groot voordeel is dat je dan ook gelijk kunt boekhouden. Nadeel is dat de offertelay-out eenvoudig van opzet is met de uitstraling van een factuur.

Neem je de gespecialiseerde offertesoftware, die alleen gemaakt is om uitgebreid mee te offreren, daar betaal je dan gemiddeld €10 per maand voor. Voordeel is dat je een flitsende prijsopgave kunt aanbieden die gemakkelijker zal kunnen scoren. Nadeel is dat je er niet mee kunt boekhouden. Je zou hier een apart boekhoudpakket naast moeten nemen.

Voordat je dus voor een bepaald offerteprogramma kiest is het daarom goed om te weten of dit programma bij jouw eenmanszaak past, zodat je zeker weet dat je betaalt voor een programma dat prettig is in gebruik. Alle leveranciers van online offertesoftware bieden geheel gratis proberen aan. Je kunt dan gedurende een bepaalde periode – vaak is dat dertig dagen – kijken of het programma aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer enige jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met tips, tools, checklists en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS boekhouden!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

 • eenvoudig boekhouden
 • factureren & urenregistratie
 • automatische btw-aangifte
 • koppeling bankrekening
 • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou (op weg) te helpen.

Gerelateerde tips

ERP systeem

ERP systeem

Wat is ERP en wat heb je er als ondernemer aan? De afkorting ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Dit is bedrijfssoftware die verschillende bedrijfsprocessen binnen een organisatie samenbrengen. Deze software biedt een centraal platform voor het beheer van...

Lees meer
Urenregistratie software

Urenregistratie software

Beste en meest gekozen urenregistratie software voor zzp Tijd is geld... Hoe verdient tijd geld? Door effectief en eenvoudig jouw uren, taken en opdrachten bij te houden met de beste urenregistratie software. Software met tijdregistratie heeft tal van voordelen voor...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads