Voorbeeldtekst begeleidend schrijven offerte

8 april 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

Home  |  Over  |  Contact

Een persoonlijk begeleidend schrijven bij versturen offerte via e-mail

U weet zeker dat u goede producten of diensten levert, u heeft een goede prijs bepaald én u heeft veel tijd en moeite gestoken in het opmaken van een professionele offerte. Nu is het tijd om de offerte per e-mail te versturen. Wat zet u dan in die e-mail? In dit artikel geef ik u graag verschillende tips én twee voorbeeldteksten die u als begeleidend schrijven kunt gebruiken bij het uitbrengen van een offerte.

Mijn beste tip voor starters en alle zzp'ers?

 

Als het goed is weet u veel van de prospect (aanvrager). Wat zijn wensen zijn, wat zijn valkuilen en pijnpunten zijn, wat zijn doel is et cetera. In uw begeleidend schrijven raad ik u aan om die vraag van de klant goed te omschrijven, zodat uw aanbod daar ontzettend goed op inhaakt. De vraag van de klant en uw aanbod passen zo als puzzelstukjes in elkaar, nog zonder dat de prospect de offerte (en dus uw prijs) heeft gezien. En even een taaltip tussendoor: uw verhaal wordt nóg overtuigender als je positieve woorden gebruikt en door te zeggen wat wél kan (en niet wat niet kan).

Voorbeeldtekst van begeleidend schrijven voor bij een offerte

Informele voorbeeldtekst in e-mail

Beste [naam offerteaanvrager],

Bedankt voor uw aanvraag! Het was erg leuk om u te hebben gesproken over [onderwerp]. Graag help ik u met [dienst/product] doel te bereiken.

Hierbij ontvangt u daarvoor een offerte. Spreekt deze offerte u aan? Laat mij dan vóór [datum] weten of u akkoord gaat met mijn voorstel. Ik ga dan graag zo snel mogelijk voor u aan de slag.

Heeft u vragen over de offerte? Stuur dan gerust een mailtje naar [mailadres] of neem telefonisch contact op via [telefoonnummer].

Met hartelijke groet,

[uw naam]
[uw e-mailhandtekening]


Formele voorbeeldtekst in e-mail

Geachte [heer/mevrouw achternaam],

Tijdens ons gesprek van [datum] heb ik meer inzicht gekregen in uw wensen en bedrijf. Graag zet ik mijn [diensten/producten] in om doel te bereiken. Zoals afgesproken ontvangt u hierbij mijn offerte voor [korte beschrijving werkzaamheden].

Wilt u gebruik maken van mijn diensten? Ik zie graag vóór [datum] uw reactie tegemoet, zodat ik de opdracht kan inplannen.

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze aanbieding, neem dan gerust contact met mij op.

Met vriendelijke groet,

[uw naam]
[uw e-mailhandtekening]


Extra tips voor het versturen van uw offerte

  • Stuur de offerte en uw algemene voorwaarden (als PDF-bestanden) mee met de e-mail. Geef de bestanden een duidelijke naam, zodat de prospect meteen ziet welke documenten zijn bijgevoegd.
  • Kies voor een duidelijk onderwerp, zodat de prospect uw aanbieding in zijn mailbox altijd gemakkelijk terug kan vinden. Bijvoorbeeld: ‘Offerte voor opdracht | Jouw bedrijfsnaam’.

Vergeet de offerte niet bij te voegen!

Bijgevoegd de PDF-offerte
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

” ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen “

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Gratis factureren!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Is boekhouden echt niets voor jouw? Vraag dan vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Offerte maken

Offerte maken

Hoe maak je een goede offerte? Als zzp'er een offerte maken? Volgens het woordenboek is een offerte ‘een voorstel tot het aangaan van een overeenkomst, dat zijn kracht verliest door tijdsverloop of herroeping’. Zeker bij grote of langdurige opdrachten is het...

Lees meer
Offerte voorbeeld

Offerte voorbeeld

Maak als zzp'er slim gebruik van een offerte voorbeeld als basis Sleep als zzp'er meer opdrachten binnen met weinig moeite! Een goede offerte schrijven is niet moeilijk en u verhoogt uw kansen enorm. Offertes schrijven is niet het leukste werk, toch kunt u er niet...

Lees meer
Download factuur voorbeeld
Gratis factuur download