Word offerte maken

7 april 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Gratis en eenvoudig een Word offerte maken

Tegenwoordig beschikt iedere computer of laptop wel over Microsoft Word. Het is een ideaal programma om te gebruiken voor tekstverwerking. Maar wist u dat u Word ook heel goed kunt gebruiken om offertes mee te maken? In dit artikel leest u er alles over en kunt u gratis gebruik maken van een offertesjabloon voor het maken van een Word offerte.

Mijn beste tip voor starters en alle zzp'ers?

 

Bent u handig met de computer, dan is het maken van een offerte helemaal niet moeilijk. U kunt bijvoorbeeld tabellen invoegen waar u uw werkzaamheden of producten, uw uren en uw prijzen in kunt zetten. Natuurlijk kunt u in het programma ook afbeeldingen toevoegen – denk aan uw logo – zodat het een persoonlijke en professionele prijsopgave wordt. Onderaan kunt u voor het gemak een rijtje met stippellijntjes plaatsen, zodat de prospect precies weet waar hij zijn handtekening moet zetten om akkoord te geven op de offerte. Kortom: er is veel mogelijk.

Offerte maken in Word

Gratis Word-offertesjabloon gebruiken

Nog gemakkelijker is het echter om een kant-en-klare sjabloon te gebruiken. Download gratis de vooraf ingevulde offerte, die u – na het downloaden – kunt aanpassen naar uw eigen huisstijl en gegevens.

Tip: Verstuur uw offerte nooit als Word-document naar de prospect. De ontvanger kan dan namelijk aanpassingen in uw prijsopgave maken. Sla het document altijd op als PDF-document, zodat het bestand niet aangepast kan worden.

Word offertesjabloon in factuurvorm

Download gratis document

Download gratis een voorbeeld en gebruik deze als hulp bij het opstellen van uw offerte die direct herkenbaar is aan de huisstijl en logo van uw zzp bedrijf.

Download voorbeeld | factuurvorm | .docx | 42 kB

Bekijk voorbeeld in PDF

Bekijk prijsopgave in PDF | .pdf | 146 kB

Licentie

Alleen voor gebruik binnen uw eenmanszaak (niet voor distributie, wederverkoop of online publicatie). Lees ook de disclaimer.

Word offertesjabloon

Download Word document

Download voorbeeld | briefvorm | .docx | 42 kB

Bekijk voorbeeld in PDF

Bekijk voorbeeld in PDF | .pdf | 119 kB

Licentie

Alleen voor gebruik binnen uw eenmanszaak (niet voor distributie, wederverkoop of online publicatie). Lees ook de disclaimer.

Wat zijn de voordelen van offertes maken in Word?

Waarom kiezen voor een tekstverwerkingsprogramma voor het maken van uw offertes? Dit zijn de belangrijke voordelen op een rij:

  • Het is gratis;
  • Het is gemakkelijk in gebruik;
  • Je kunt uw offerte er professioneel uit laten zien;
  • Je kunt offertes zelf (per e-mail) versturen.

De nadelen van een Word offerte?

Toch heeft Word voor het maken van een offerte ook een aantal nadelen, zeker ten opzichte van een online offerteprogramma. Het is namelijk redelijk tijdrovend. Met een offerteprogramma worden verschillende delen van het offerteproces geautomatiseerd. Zaken als lay-out, vormgeving en personalisatie worden automatisch voor u geregeld. Ook hoeft u nooit meer uw eigen bedrijfsgegevens te copy-pasten: deze zet het offerteprogramma namelijk op iedere offerte. En de prijsopgave kunt u vanuit het programma direct versturen. Kiest u voor Word, dan moet u dit allemaal handmatig doen. Verder betekent een offerte gemaakt in Word minder gemak voor de prospect. De prospect moet de offerte namelijk printen, zijn handtekening zetten, het document inscannen en de getekende offerte naar u mailen. Met een online offerteprogramma kunt u uw prijsopgave online laten accepteren. Dat is gemakkelijker én sneller, voor zowel u als voor de klant.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw offertetraject op

Voorbeeld offerteprogramma

Gratis offertes maken!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • offertes & factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Boekhouden hoort bij ondernemen. Nog te ingewikkeld voor jouw? Vraag vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Bedanken voor offerte

Bedanken voor offerte

Offerte ontvangen? Dat is een bedankje waard! Zowel voor particulieren als voor ondernemers is het fijn om na een ingediende offerteaanvraag of ontvangen offerte te worden bedankt hiervoor. Bedanken voor offerte moet dan wel oprecht en persoonlijk zijn. De vraag is...

Lees meer
Juridische overeenkomst

Juridische overeenkomst

Wat en wanneer is er een juridische overeenkomst? Een overeenkomst in de vorm van een offerte komt juridisch gezien tot stand door een eenzijdig aanbod van een ondernemer om bepaalde diensten te verlenen of goederen te leveren tegen een vooraf vastgestelde prijs en de...

Lees meer
Download offerte voorbeeld

Gratis offerte downloads