PDF offerte

23 augustus 2022
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Een offerte maken en als PDF-document naar de klant mailen? PDF staat voor ‘Portable Document Format’ en is een door Adobe Systems ontwikkeld bestandstype die door de internationale organisatie voor standaardisering (ISO) wordt beheerd. Het is dé standaard als het gaat om drukwerk en zakelijk documenten zoals offertes en facturen digitaal uit te wisselen. Een PDF offerte maken?

Mijn beste tip?

Een onmisbare tool voor starters en alle zzp'ers:
 

Het grote voordeel van een PDF-bestand is, dat als het bestand op welke computer dan ook wordt bekeken of wordt afgedrukt, de opmaak (lay-out) zal altijd behouden blijven en er hetzelfde uit blijven zien. Anders zouden opmaakfouten ontstaan door verschillen tussen tekstverwerkingsprogramma’s.

Er zijn uiteraard verschillende manieren voor het opstellen van een offerte. Zo kun je eenvoudig een offerte maken met het office-programma Word en deze opslaan als PDF-document.

Hoe maak ik een PDF offerte?

Een offerte als Word-bestand omzetten in PDF-formaat is eenvoudig. Dit kan door het volgen van de volgende 3 stappen:

Stap 1: Offerte template Word openen
Open het Word document van de offerte dat moet worden omgezet in een PDF offerte.

Stap 2: Opslaan als
Klik vervolgens op ‘Bestand’ en dan ‘Opslaan als’ en blader naar een map waar het document moet worden opgeslagen.

Stap 3: Opslaan
Vervolgens selecteer je bij het kopje: Opslaan als: PDF (*.pdf) en als laatste klik je op ‘Opslaan’.

Je hebt je offerte nu omgezet in een Portable Document Format.

Voorbeelden van weergave offerte in PDF

Offerte als document

De offerte kan als document op de computer worden opgeslagen en als bijlage via e-mail naar een afzender worden verzonden voor ondertekening. Bij openen van het bestand ziet de offerte er zo uit:

PDF offerte voorbeeld

Online weergave van PDF offerte in je browser

Online PDF offerte voorbeeld

Tip: Werk slimmer door gebruik te maken van offertesoftware. Deze handige tools maken ook gelijk een PDF van je opgemaakte offerte en zetten hem met begeleidende tekst klaar om direct naar de aanvrager te mailen. Er is offertesoftware van gespecificeerde en uitgebreide offertes maken tot simpele offertes. Groot voordeel is ook dat zodra de offerte is afgerond, deze direct kan worden omgezet in een factuur.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw offertetraject op

Voorbeeld offerteprogramma

Gratis offertes maken met e-Boekhouden.nl!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • offertes & factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Boekhouden hoort bij ondernemen. Nog te ingewikkeld voor jouw? Vraag vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Offerte maken

Offerte maken

Wat is een offerte en hoe ga ik een offerte maken? Als zzp'er of freelancer een effectieve offerte maken? Een offerte is een prijsopgave waarin gespecificeerd staat omschreven voor welke prijs je producten gaat leveren of welke diensten je gaat uitvoeren en welke...

Lees meer
Word offerte maken

Word offerte maken

Gratis en eenvoudig een Word offerte maken Tegenwoordig beschikt iedere computer of laptop wel over Microsoft Word. Het is een ideaal programma om te gebruiken voor tekstverwerking. Maar wist je dat je Word ook heel goed kunt gebruiken om offertes mee te maken? In dit...

Lees meer
Download offerte voorbeeld

Gratis offerte downloads