Word Online offerte

12 september 2022
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Jouw offerte gratis opstellen met Word Online

Als zzp’er een offerteaanvraag ontvangen en nu als antwoord hierop, gratis en eenvoudig jouw eigen offerte kunnen maken? Het tekstverwerkingsprogramma Word Online is een onderdeel van het Office Online van Microsoft en is voor iedereen gratis te gebruiken. Met deze dienst kunnen ook belangrijke documenten zoals een offerte of factuur via internet (online) gemaakt worden zonder dat software op jouw computer geïnstalleerd moet zijn.

Mijn beste tip?

Een onmisbare tool voor starters en alle zzp'ers:
 

Het tekstverwerkingsprogramma kent wel beperkingen ten opzicht van de betaalde Word versie. Het is een uitgeklede versie maar voor het opstellen van een eenvoudige prijsopgave en deze als PDF-document via e-mail naar de klant versturen, is het programma best geschikt. Een simpele prijsopgave kan er dan zo komen uit te zien:

Voorbeeld van offerte maken in Word Online

Word Online als gratis offerteprogramma

Om het programma gratis te kunnen gebruiken, heb je een Microsoft account nodig waarna je gebruik kan maken van alle online office producten. Heb je nog geen account, dan kan je deze hier gratis aanmaken.

Heb je al een Microsoft-account? Log dan in om direct toegang te krijgen en onderstaande gedeelde template van een voorbeeld offerte te kunnen openen.

Open en bewerk gedeelde voorbeeld van offerte (gratis)

Word Online offerte voorbeeld

Template specificaties

Bestand
.docx

Bekijken
Open offerte voorbeeld in Word Online

Licentie
Alleen voor gebruik binnen jouw eenmanszaak (niet voor distributie, wederverkoop of online publicatie). Lees ook de disclaimer

Word Online Pdf offerte voorbeeld

Pdf-document

Bestand
.pdf

Bekijken
Open en bekijk offerte in Pdf-formaat

Zo start je in Word Online: Een stapsgewijze handleiding

Volg de volgende stappen om direct te kunnen starten met het maken van jouw eigen prijsofferte in Word Online:

 1. Open het document in Word Online, klik vervolgens linksboven op Bestand.
 2. Sla vervolgens het document op met Opslaan als in jouw eigen online account.
 3. Voeg bovenaan je Bedrijfsnaam en onderaan je Bedrijfsgegevens toe.
 4. Vul de Klantgegevens in met volledige adressering.
 5. Invullen Offertegegevens.
 6. Invullen van de Offerteregels.
 7. De Btw met tarieven en bedragen invullen.
 8. Download de gereedgemaakte offerte als PDF-offerte naar jouw computer. Klik op Bestand > Opslaan als > Downloaden als PDF

De prijsopgave is nu gereed om naar de klant te versturen via mail om er een akkoord op te verkrijgen. Dit doe je dan met begeleidende tekst in de mail en de PDF-offerte in de bijlage.

Meerdere voorbeelden en methodes vergelijken

Meer voorbeelden van een offerte sjabloon ter inspiratie bekijken? Wil je meer, beter en slimmer jouw offerte of prijsopgave kunnen maken? Ontdek alle gratis mogelijkheden of werk slim en maak direct gebruik van een offertetool in een boekhoudpakket.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw offertetraject op

Voorbeeld offerteprogramma

Gratis offertes maken met e-Boekhouden.nl!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

 • offertes & factureren
 • urenregistratie
 • automatische btw-aangifte
 • koppeling bankrekening
 • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Offerte maken

Offerte maken

Wat is een offerte en hoe ga ik een offerte maken? Als zzp'er of freelancer een effectieve offerte maken? Een offerte is een prijsopgave waarin gespecificeerd staat omschreven voor welke prijs je producten gaat leveren of welke diensten je gaat uitvoeren en welke...

Lees meer
Word offerte maken

Word offerte maken

Gratis en eenvoudig een Word offerte maken Tegenwoordig beschikt iedere computer of laptop wel over Microsoft Word. Het is een ideaal programma om te gebruiken voor tekstverwerking. Maar wist je dat je Word ook heel goed kunt gebruiken om offertes mee te maken? In dit...

Lees meer
Download offerte voorbeeld

Gratis offerte downloads