CAR verzekering

10 oktober 2023
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Door Johan Ooms

Waarom zou je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Vraag je je wel eens af waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering een goede toevoeging is aan alle verzekeringen die je al hebt afgesloten voor jouw bedrijf? Het afsluiten van verzekeringen is voor ondernemers een moetje, waardoor het vaak een beetje blijft liggen. Toch kan je er het beste zo vroeg mogelijk mee beginnen om in de toekomst problemen te voorkomen.

De bedrijfsaansprakelijkheid is hier een groot voorbeeld van. De maandelijkse kosten wegen namelijk niet op tegen de bedragen die je moet betalen bij een eventuele schadeclaim. Deze kan zomaar eens enkele nullen bevatten. Een bedrag wat lang niet iedere ondernemer kan dragen zonder in de financiële problemen te komen. Maar waarom zou je deze, en eventuele andere verzekeringen, zoals ook een CAR verzekering dan afsluiten? 

Hoge kosten besparen bij schadeclaims

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is de verzekering die jou hoge kosten kan besparen in het geval van ongelukken of nalatigheid. Bedrijven lopen soms veel risico’s, waardoor derden schade aan eigendommen of medisch letsel op kunnen lopen. De rekeningen die hieruit voortvloeien, komen vaak voor rekening van jouw bedrijf. In dit geval kan het hoog oplopen, afhankelijk van de schade die is aangebracht. De verzekering voorkomt dat je er alleen voor staat om de kosten te dekken.

Na het indienen van een schadeclaim zorgt de verzekeringsmaatschappij er namelijk voor dat de andere partij het bedrag krijgt waar hij recht op heeft en jij je daar geen zorgen meer om hoeft te maken. Voor beide partijen is er hierdoor een fijne afhandeling en voor jou is het een vangnet die het bedrijf kan redden. 

Een CAR verzekering speciaal voor de bouw

Naast de bedrijfsaansprakelijkheid is het voor de professionals in de bouw ook verstandig om naar een CAR verzekering te kijken. Een CAR verzekering afsluiten zorgt dat je jouw bouwprojecten beschermt tegen eventuele schade. Het gaat hierbij niet om de schade aan derden, maar aan de schade aan het gebouw of de materialen die hiervoor gebruikt worden.

Stel er gebeurt iets onverwachts, zoals een brand die een deel van de constructie verwoest, dan kan dit hoge kosten geven. Met de verzekering ben je gedekt tegen alle onvoorziene omstandigheden en voorkom je dat je het bouwproject niet meer kan voortzetten doordat de bedragen uitgegeven zijn aan het herstel en vervangingen van de materialen. 

Schade met een CAR verzekering altijd gedekt

De CAR verzekering afsluiten doe je dus voornamelijk voor het dekken van de schade aan bouwprojecten. Alleen kan je jezelf hiermee ook dekken tegen schade aan derden en hun eigendommen. Als er bijvoorbeeld een deel van de steigers instort, waardoor er schade ontstaat aan de auto’s in de buurt, moet je jezelf hier ook tegen indekken.

De verzekering komt na het indienen van een schadeclaim in actie en beschermt jou tegen de financiële lasten van de claims en de herstelkosten die hieruit voortvloeien. Doordat je de kosten zelf niet meer hoeft te dekken, kan je jezelf weer richten op het voltooien van het bouwproject en zal jouw bedrijf geen financiële problemen overhouden aan de schade die op de bouwplaats heeft plaatsgevonden.

Het is belangrijk om op te merken dat elke CAR verzekering anders kan zijn qua voorwaarden en dekking. Het is daarom raadzaam om verschillende verzekeringsmaatschappijen te vergelijken voordat je een keuze maakt en ervoor te zorgen dat je de juiste dekking hebt die past bij jouw specifieke behoeften als zzp’er in de bouwsector.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer enige jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met tips, tools, checklists en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Beste online boekhoudprogramma voor zzp [voorbeeld]

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS boekhouden!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou (op weg) te helpen.

Gerelateerde tips

Zorgverzekering voor zzp vergelijken

Zorgverzekering voor zzp vergelijken

Vergelijk zorgverzekering voor zzp Om te ontdekken welke verzekering voor jou de juiste is hebben wij hier een tool waarmee jij als zzp’er zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Zo vind je snel en eenvoudig de best passende zorgverzekering. Natuurlijk kun je...

Lees meer
Zakelijke autoverzekering of privé?

Zakelijke autoverzekering of privé?

Auto zakelijk of privé verzekeren? Ben je recent of langere tijd geleden gestart als zzp'er met een eenmanszaak en wil je een autoverzekering afsluiten voor je nieuw gekochte auto? Dan is het raadzaam de mogelijkheden voor zowel privé als zakelijk gebruik op een...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads