Zzp’er inhuren als particulier

10 augustus 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Het is voor particulieren ook heel aantrekkelijker om een zelfstandige klusjesman, stukadoor, elektricien of tuinman in te huren. En niet te vergeten zelfstandige thuisverplegers, poetsvrouwen en PC-dokters of voor uw belastingaangifte. Door de veelal lagere uurtarieven of project prijzen kunt u hier uw voordeel mee doen!

Mijn beste tip?

Een onmisbare tool voor starters en alle zzp'ers:
 

Waarom een zzp inhuren?

Zzp’ers zijn snel en flexibel en bieden persoonlijk contact, waar u in de grotere bedrijven blij moet zijn om überhaupt iemand aan de telefoon te krijgen. En dat terwijl de (uur)tarieven van zelfstandige ondernemers meestal veel lager liggen omdat hij veel op overhead kan besparen en geen personeelskosten heeft.

Moet ik als particulier nog ergens op letten?

Een zzp’er staat voor zelfstandige zonder personeel en ze bezitten een eenmanszaak en zijn dus ook gewoon een bedrijf. U kunt dus voor al uw klusjes in en om het huis een zzp-klusjesman inhuren. Controleer wel altijd vooraf of u echt te maken hebt met een echte ondernemer en niet met een malafide nep-ondernemer. Dit kunt u doen door hem te vragen naar zijn VAR verklaring van de belastingdienst of te controleren of hij staat ingeschreven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS factureren!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Is boekhouden echt niets voor jouw? Vraag dan vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou hiermee op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Zzp’er inhuren als werkgever

Voor bedrijven brengt de opkomst en het inhuren van een zzp'er of freelancer meer flexibiliteit en minder kosten met zich mee. Een zzp inhuren? Hoe gaat dat in zijn werk? Waar moet ik op letten? Bijna alle bedrijven doen het: zzp'ers inhuren in plaats...

Lees meer
Opdrachtovereenkomst bij inhuren zzp

Opdrachtovereenkomst bij inhuren zzp

Bij het inhuren van extern personeel, zoals een zzp'er of freelancer zit u als bedrijf aan veel minder regels gebonden dan bij het aannemen van vast personeel: u hoeft geen loonheffingen af te dragen, hoeft geen vakantiedagen of dertiende maand uit te betalen en zit...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads