Zzp’er inhuren als particulier

Het is voor particulieren ook heel aantrekkelijker om een zelfstandige klusjesman, stukadoor, elektricien of tuinman in te huren. En niet te vergeten zelfstandige thuisverplegers, poetsvrouwen en PC-dokters of voor uw belastingaangifte. Door de veelal lagere uurtarieven of project prijzen kunt u hier uw voordeel mee doen!

Tip!  Een programma om op de beste manier jouw boekhouding te doen? Ideaal voor zzp

Waarom een zzp inhuren?

Zzp’ers zijn snel en flexibel en bieden persoonlijk contact, waar u in de grotere bedrijven blij moet zijn om überhaupt iemand aan de telefoon te krijgen. En dat terwijl de (uur)tarieven van zelfstandige ondernemers meestal veel lager liggen omdat hij veel op overhead kan besparen en geen personeelskosten heeft.

Moet ik als particulier nog ergens op letten?

Een zzp’er staat voor zelfstandige zonder personeel en ze bezitten een eenmanszaak en zijn dus ook gewoon een bedrijf. U kunt dus voor al uw klusjes in en om het huis een zzp-klusjesman inhuren. Controleer wel altijd vooraf of u echt te maken hebt met een echte ondernemer en niet met een malafide nep-ondernemer. Dit kunt u doen door hem te vragen naar zijn VAR verklaring van de belastingdienst of te controleren of hij staat ingeschreven in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel.

De zzp boekhouding met online boekhoudprogramma

Startende zzp? Zet gratis & eenvoudig je boekhouding op

Als zzp'er met een eenmanszaak ben je verplicht om een administratie te voeren. Dit hoeft echt niet gelijk door een boekhouder gedaan te worden en kan je heel eenvoudig zelf zonder boekhoudkennis doen. Zelf ervaren hoe eenvoudig het werkt?