Kansen voor tekstschrijvers

31 mei 2023
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Door Johan Ooms

Kansen voor zzp-tekstschrijvers: online is enorm in opkomst

Webwinkels zagen hun omzet in coronatijd met gemiddeld 60 procent stijgen en over een periode van 3 jaar steeg het bereik van de volledige e-commerce met 21 procent. Online is enorm in opkomst, en de rek lijkt er voorlopig nog niet uit. Grote ketens kennen de online kansen al veel langer. Inmiddels raakt ook het MKB overtuigd en starten zelfs zzp’ers massaal succesvolle webshops en websites. Tenminste, voor dat succes werken ze samen met onder andere commerciële tekstschrijvers.

Mijn beste tip?

Het moet, dus een onmisbare tool gebruiken, voor zowel starters als alle zzp'ers:
e-Boekhouden.nl voor zzp boekhouding
Beste totaalpakket
€0.00/ mnd
  • Mijn review: 4.9 / 5
Rompslomp voor zzp boekhouding
Beste voor de facturatie
€7.50/ mnd
  • Mijn review: 4.7 / 5
Moneybird voor zzp boekhouding
Beste gebruikerservaring
€0.00/ mnd
  • Mijn review: 4.8 / 5

Daar ligt een mooie kans voor tekstschrijvers. Al die websites en webshops vragen om sterke teksten die goed aansluiten bij het onderwerp. Soms al bij de lancering, in andere gevallen als ze merken dat hun eigen opzet niet het succes brengt dat ze zoeken.

Tekstschrijven is wel een vak, dus dat vraagt om een specialist. En het liefst een specialist met ervaring, die zich zelfstandig stort op een vakgebied dat precies blijkt te passen.

Specialisaties: storytelling, SEO en nieuwsbrieven

zzp tekstschrijver voor SEO teksten

Online is verder in opkomst en is ondertussen ontzettend breed. Dat betekent dat er kansen liggen voor allerlei specialisaties. U kunt als zzp-tekstschrijver aan de slag met:

Storytelling

U vertelt een goed verhaal. Met een kop en een staart, door de nieuwsgierigheid te prikkelen en daarna tot de kern te komen. Met een duidelijke conclusie of een einde dat aanzet tot actie. U neemt de bezoeker online mee in een ervaring, die de website- of webshopeigenaar zelf niet op papier krijgt.

SEO

Verbeter de vindbaarheid van websites in Google en andere zoekmachines. Zorg er met sterke SEO webteksten voor dat de online kanalen succesvol worden. Dankzij uw teksten worden websites en webshops beter gevonden. En verhoogt u indirect de omzet, dus verdient de klant uw kosten dubbel en dwars terug.

Nieuwsbrieven

En heeft de website of webshop al een grote klantenkring, bijvoorbeeld vanuit de fysieke winkel? Stel nieuwsbrieven op die de aandacht trekken. En die prikkelen met interessante acties, leuke nieuwtjes en meer dat de specifieke doelgroep graag wil weten. Een vak apart, dus goed geschikt om u als zzp-tekstschrijver helemaal in te specialiseren.

Zelfstandig en lekker vanuit huis schrijven

Als zzp-tekstschrijver kunt u helemaal zelfstandig werken. Sterker nog, het helpt over het algemeen niet mee als uw collega’s, klanten of anderen om u heen hebt. Tijdens het schrijven gaat uw telefoon op stil of helemaal uit, zodat u u optimaal kunt concentreren.

Dat betekent dat u in de meeste gevallen gewoon vanuit huis kunt werken. Of vanaf een andere eigen locatie, zonder dat u steeds naar de klant toe hoeft. Uw businessmodel als zzp’er is op die manier perfect geschikt voor de online tijd die is aangebroken. En die alleen maar groter lijkt te worden, nu meer en meer mensen zijn gewend aan online informeren, online bestellen en online aanvragen.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer enige jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met tips, tools, checklists en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Beste online boekhoudprogramma voor zzp [voorbeeld]

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS boekhouden!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou (op weg) te helpen.

Gerelateerde tips

Businessevent organiseren

Businessevent organiseren

Als zzp’er een businessevent organiseren: 10 tips Het aantal mensen dat als zzp’er werkt is de afgelopen decennia flink gegroeid en zal ook blijven groeien. Veel van deze mensen werken veelal vanuit huis, of op locatie bij klanten. Hoewel zij niet - zoals veel grote...

Lees meer
Facebook Advertising

Facebook Advertising

Hoe werkt Facebook Advertising voor lokale zzp'ers? Facebook Advertising (afgekort FB ads), wat staat voor adverteren op facebook, biedt lokale bedrijven zoals zzp'ers een krachtig instrument om de lokale gemeenschap in de regio te bereiken en hun bedrijf te laten...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads