Kansen voor tekstschrijvers

31 mei 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Kansen voor zzp-tekstschrijvers: online is enorm in opkomst

Webwinkels zagen hun omzet in coronatijd met gemiddeld 60 procent stijgen en over een periode van 3 jaar steeg het bereik van de volledige e-commerce met 21 procent. Online is enorm in opkomst, en de rek lijkt er voorlopig nog niet uit. Grote ketens kennen de online kansen al veel langer. Inmiddels raakt ook het MKB overtuigd en starten zelfs zzp’ers massaal succesvolle webshops en websites. Tenminste, voor dat succes werken ze samen met onder andere commerciële tekstschrijvers.

Mijn beste tip?

Een onmisbare tool voor starters en alle zzp'ers:
 

Daar ligt een mooie kans voor tekstschrijvers. Al die websites en webshops vragen om sterke teksten die goed aansluiten bij het onderwerp. Soms al bij de lancering, in andere gevallen als ze merken dat hun eigen opzet niet het succes brengt dat ze zoeken.

Tekstschrijven is wel een vak, dus dat vraagt om een specialist. En het liefst een specialist met ervaring, die zich zelfstandig stort op een vakgebied dat precies blijkt te passen.

Specialisaties: storytelling, SEO en nieuwsbrieven

zzp tekstschrijver voor SEO teksten

Online is verder in opkomst en is ondertussen ontzettend breed. Dat betekent dat er kansen liggen voor allerlei specialisaties. U kunt als zzp-tekstschrijver aan de slag met:

Storytelling

U vertelt een goed verhaal. Met een kop en een staart, door de nieuwsgierigheid te prikkelen en daarna tot de kern te komen. Met een duidelijke conclusie of een einde dat aanzet tot actie. U neemt de bezoeker online mee in een ervaring, die de website- of webshopeigenaar zelf niet op papier krijgt.

SEO

Verbeter de vindbaarheid van websites in Google en andere zoekmachines. Zorg er met sterke SEO webteksten voor dat de online kanalen succesvol worden. Dankzij uw teksten worden websites en webshops beter gevonden. En verhoogt u indirect de omzet, dus verdient de klant uw kosten dubbel en dwars terug.

Nieuwsbrieven

En heeft de website of webshop al een grote klantenkring, bijvoorbeeld vanuit de fysieke winkel? Stel nieuwsbrieven op die de aandacht trekken. En die prikkelen met interessante acties, leuke nieuwtjes en meer dat de specifieke doelgroep graag wil weten. Een vak apart, dus goed geschikt om u als zzp-tekstschrijver helemaal in te specialiseren.

Zelfstandig en lekker vanuit huis schrijven

Als zzp-tekstschrijver kunt u helemaal zelfstandig werken. Sterker nog, het helpt over het algemeen niet mee als uw collega’s, klanten of anderen om u heen hebt. Tijdens het schrijven gaat uw telefoon op stil of helemaal uit, zodat u u optimaal kunt concentreren.

Dat betekent dat u in de meeste gevallen gewoon vanuit huis kunt werken. Of vanaf een andere eigen locatie, zonder dat u steeds naar de klant toe hoeft. Uw businessmodel als zzp’er is op die manier perfect geschikt voor de online tijd die is aangebroken. En die alleen maar groter lijkt te worden, nu meer en meer mensen zijn gewend aan online informeren, online bestellen en online aanvragen.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS factureren!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Is boekhouden echt niets voor jouw? Vraag dan vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou hiermee op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Offline marketing

Offline marketing

Welke vormen van offline marketing komen van pas voor zzp’ers? Als zzp'er is het voor het succes van je bedrijf belangrijk om niet alleen online aanwezig te zijn, maar ook offline. Het gebruik van offline marketingmiddelen kan helpen om je doelgroep op een andere...

Lees meer
Contentstrategie

Contentstrategie

Wat is het verschil tussen SEO-vriendelijke en gebruiksvriendelijke teksten? Een van de grootste uitdagingen waarmee tekstschrijvers, bloggers en content marketeers worden geconfronteerd, is het schrijven van inhoud die is geoptimaliseerd voor zoekmachines, maar die...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads