Offertes winnen

6 juli 2022
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms
Cover offertes winnen

Boek: Offertes winnen

€ 19,95

Je bent tegenwoordig steeds vaker betrokken bij offertetrajecten. Het boek ‘Offertes winnen’ laat zien hoe je dergelijke offerte trajecten wint.

Ik heb voor jou de beste deal opgezocht. Koop dit boek voor de beste prijs! Verkoop door bol.com:

 • Gratis verzending vanaf 20 euro
 • 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren
 • Tip: Cadeautje voor een zzp starter. Laat het boek inpakken en bezorgen

BESTEL DIRECT BIJ BOL.COM

Reviews: Wat vinden lezers van het boek?

5/5

Lezers beoordelen het boek ‘Offertes winnen’ als heel goed met 5 van 5 sterren.

Een quote:

Het kan behoorlijk frustrerend zijn om aan een offertetraject mee te doen. Hoe goed de tekst van de offerte ook aansluit op de eisen in het bestek, toch lukt het vaker niet dan wel om een opdracht binnen te halen.”

Boekbeschrijving

Offertes winnen met 3V-filosofie

Wat voor werk je ook doet, je bent tegenwoordig steeds vaker betrokken bij offertetrajecten. Dit boek laat zien hoe je dergelijke offerte trajecten wint. Met behulp van de 3V-filosofie zet je jouw expertise in om oplossingen te ontwikkelen die beter zijn dan waar de klant om heeft gevraagd, en die zich onderscheiden van de concurrentie. Niet zelden zul je met dergelijke oplossingen de basis leggen voor een langdurige en vruchtbare klant-leveranciersrelatie. Om tot deze winnende pitches, presentaties en offertedocumenten te komen, biedt dit boek praktische tips en vernieuwende inzichten rond drie essentiële commerciële vaardigheden.

 1. Verleggen: het analyseren van de klant, zijn vraag en z’n alternatieven om te komen tot een zo onderscheidend mogelijke oplossing.
 2. Verbinden: het meenemen van de klant in dit proces zodat jouw oplossing zijn oplossing wordt, en vice versa.
 3. Verkopen: het verpakken van jouw oplossing in winnende pitches, presentaties en offertedocumenten

Samen vormen deze vaardigheden een proces dat bruikbaar is in alle acquisitie- en offertetrajecten. De 3V-filosofie is ontwikkeld voor vooraanstaande adviesorganisaties als Berenschot, Deloitte, Ecorys en Verdonck, Klooster & Associates. Vanaf nu is de methodiek voor iedereen beschikbaar.

Een aanrader voor iedereen die commercieel actief is. Alles dat in dit boek staat, moet je in de vingers hebben. Dan is het fijn dat het zo toegankelijk en makkelijk leesbaar op papier staat.

Toepassing in het bedrijfsleven

De 3V-filosofie is toepasbaar in elk vakgebied, of het nu een opdracht van duizend euro betreft of van tien miljoen, ongeacht de inkoopmethodiek van de klant, en of je nu een zzp’er bent of voor een multinational werkt.

Boek offertes winnen

Auteur(s)

Peter de Weerd
www.peterdeweerd.nl

Bekijk (lees) ook eens

Handboek: Succesvolle offertes maken

Boek: Offertes schrijven die scoren

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw offertetraject op

Voorbeeld offerteprogramma

Gratis offertes maken met e-Boekhouden.nl!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

 • offertes & factureren
 • urenregistratie
 • automatische btw-aangifte
 • koppeling bankrekening
 • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Offerte maken

Offerte maken

Wat is een offerte en hoe ga ik een offerte maken? Als zzp'er of freelancer een effectieve offerte maken? Een offerte is een prijsopgave waarin gespecificeerd staat omschreven voor welke prijs je producten gaat leveren of welke diensten je gaat uitvoeren en welke...

Lees meer
Word offerte maken

Word offerte maken

Gratis en eenvoudig een Word offerte maken Tegenwoordig beschikt iedere computer of laptop wel over Microsoft Word. Het is een ideaal programma om te gebruiken voor tekstverwerking. Maar wist je dat je Word ook heel goed kunt gebruiken om offertes mee te maken? In dit...

Lees meer
Download offerte voorbeeld

Gratis offerte downloads