Spelling offerte

19 juli 2022
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Oferte of toch offerte? Tijdens het schrijven van een offerte maken ook heel wat ondernemers fouten. Niet alleen met een rommelige zinsopbouw, ook in de spelling offerte. Kom bij zakelijke correspondentie professioneel over en voorkom irritatie en zelfs afwijzing door een correcte schrijfwijze zonder taalfouten en een juiste spelling toe te passen. Want iedere communicatie-uiting is namelijk een visitekaartje voor je bedrijf!

Mijn beste tip voor starters en alle zzp'ers?

 

Schrijf je: oferte of offerte?

Misschien door onwetendheid of door te vlug typen, maar het komt nog vaak voor dat oferte met één f wordt geschreven. Dit is dus niet juist!

De juiste spelling offerte is: offerte met dubbel f.

Voorbeeldzin: Ik heb gisteren de offerte doorgenomen en zal hem vandaag nog ondertekend naar je terugsturen..

Juiste spelling offerte

Offerte schrijf je met dubbel f

Wat is meervoud van offerte?

Het woord offerte is een zelfstandig naamwoord. Een zelfstandig naamwoord is een woord waar je de, het of een voor kunt zetten en hebben meestal een enkelvoud en een meervoud. In meervoud kan een zelfstandig naamwoord eindigen op -(e)n een -s of -eren.

Voor het woord offerte zijn er 2 meervoudsvormen mogelijk: offertes met een -s erachter (geen offerte’s) en offerten met een -n op het eind.

Meest gebruikte schrijfwijze is: offertes

Voorbeeldzin: Ik heb afgelopen week de offertes ontvangen van de aannemers voor de aanbouw. De offertes voor het leidingwerk bij installateurs moet ik nog aanvragen..

Meervoud offerte
Voorbeeld offerte meervoudsvorm

Wat is meervoud van offertes in het Engels?

Offertes = quotations, offers, tenders, bids

Samenstellingsvormen

Meervoud van samenstellingen die als één woord gespeld kunnen worden:

  • offerteaanvragen
  • offerteberekeningen
  • prijsoffertes
  • prijsopgaven
  • bouwoffertes

Schrijf je: je, jou of jouw offerte?

Bij bezittelijke voornaamwoorden die in de jij-vorm worden geschreven is het altijd jouw met een -w erachter. Bij het schrijven van meewerkende voornaamwoorden zoals: ik geef de offerte aan jou, dan komt er geen -w achter.

Welk aanwijzend voornaamwoord (jou of jouw) moet voor offerte komen te staan?

Juiste schrijfwijze is: jouw offerte

Voorbeeldzin: Ik heb gisteren jouw offerte ontvangen en zal hem vandaag nog ondertekenen..

Jouw offerte is de juiste spelling

Voorkom schrijffouten in jouw prijsopgave

Er kunnen drie verschillende schrijffouten in een tekst gemaakt worden: taalfouten, spelfouten en natuurlijk typefouten. Teksten schrijven is lastig en niet voor iedereen een favoriete bezigheid. Schrijf je prijsopgave nooit gehaast want een schrijffout is zo gemaakt. Als je de mogelijkheid hebt, laat je tekst dan ook eens kritisch door een ander lezen. Op inhoud, leesbaarheid en mogelijke fouten.

Of het nu simpele typefouten zijn door gebrek aan aandacht of slechte spelling offerte door gebrek aan kennis, de indruk is hetzelfde: onprofessioneel en kan zelfs onbetrouwbaar overkomen. Zo kan je dus wel een opdracht mislopen!

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw offertetraject op

Voorbeeld offerteprogramma

Gratis offertes maken!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • offertes & factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Boekhouden hoort bij ondernemen. Nog te ingewikkeld voor jouw? Vraag vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Bedanken voor offerte

Bedanken voor offerte

Offerte ontvangen? Dat is een bedankje waard! Zowel voor particulieren als voor ondernemers is het fijn om na een ingediende offerteaanvraag of ontvangen offerte te worden bedankt hiervoor. Bedanken voor offerte moet dan wel oprecht en persoonlijk zijn. De vraag is...

Lees meer
Juridische overeenkomst

Juridische overeenkomst

Wat en wanneer is er een juridische overeenkomst? Een overeenkomst in de vorm van een offerte komt juridisch gezien tot stand door een eenzijdig aanbod van een ondernemer om bepaalde diensten te verlenen of goederen te leveren tegen een vooraf vastgestelde prijs en de...

Lees meer
Download offerte voorbeeld

Gratis offerte downloads