Hoe schrijf je oferte of offerte?
Oferte of toch offerte? Tijdens het schrijven van een offerte maken ook heel wat ondernemers fouten. Niet alleen met een rommelige zinsopbouw, ook in de spelling offerte. Kom bij zakelijke correspondentie professioneel over en voorkom irritatie en zelfs afwijzing door een correcte schrijfwijze zonder taalfouten en een juiste spelling toe te passen. Want iedere communicatie-uiting is namelijk een visitekaartje voor je bedrijf!
Mijn beste tip voor starters en alle zzp'ers?
Eenvoudig offertes maken.
Maak als zzp'er slim gebruik van een gemakkelijk boekhoudprogramma zoals het best gewaardeerde e-Boekhouden.nl voor jouw offertes en offerte afhandelingen.
Misschien door onwetendheid of door te vlug typen, maar het komt nog vaak voor dat oferte met één f wordt geschreven. Dit is dus niet juist!
De juiste spelling offerte is: offerte met dubbel f.
Voorbeeldzin: Ik heb gisteren de offerte doorgenomen en zal hem vandaag nog ondertekend naar je terugsturen..
Juiste spelling offerte
Wat is meervoud van offerte?
Het woord offerte is een zelfstandig naamwoord. Een zelfstandig naamwoord is een woord waar je de, het of een voor kunt zetten en hebben meestal een enkelvoud en een meervoud. In meervoud kan een zelfstandig naamwoord eindigen op -(e)n een -s of -eren.
Voor het woord offerte zijn er 2 meervoudsvormen mogelijk: offertes met een -s erachter (geen offerte’s) en offerten met een -n op het eind.
Meest gebruikte schrijfwijze is: offertes
Voorbeeldzin: Ik heb afgelopen week de offertes ontvangen van de aannemers voor de aanbouw. De offertes voor het leidingwerk bij installateurs moet ik nog aanvragen..
Wat is meervoud van offertes in het Engels?
Offertes = quotations, offers, tenders, bids
Samenstellingsvormen
Meervoud van samenstellingen die als één woord gespeld kunnen worden:
- offerteaanvragen
- offerteberekeningen
- prijsoffertes
- prijsopgaven
- bouwoffertes
Schrijf je: je, jou of jouw offerte?
Bij bezittelijke voornaamwoorden die in de jij-vorm worden geschreven is het altijd jouw met een -w erachter. Bij het schrijven van meewerkende voornaamwoorden zoals: ik geef de offerte aan jou, dan komt er geen -w achter.
Welk aanwijzend voornaamwoord (jou of jouw) moet voor offerte komen te staan?
Juiste schrijfwijze is: jouw offerte
Voorbeeldzin: Ik heb gisteren jouw offerte ontvangen en zal hem vandaag nog ondertekenen..
Voorkom schrijffouten in jouw prijsopgave
Er kunnen drie verschillende schrijffouten in een tekst gemaakt worden: taalfouten, spelfouten en natuurlijk typefouten. Teksten schrijven is lastig en niet voor iedereen een favoriete bezigheid. Schrijf je prijsopgave nooit gehaast want een schrijffout is zo gemaakt. Als je de mogelijkheid hebt, laat je tekst dan ook eens kritisch door een ander lezen. Op inhoud, leesbaarheid en mogelijke fouten.
Of het nu simpele typefouten zijn door gebrek aan aandacht of slechte spelling offerte door gebrek aan kennis, de indruk is hetzelfde: onprofessioneel en kan zelfs onbetrouwbaar overkomen. Zo kan je dus wel een opdracht mislopen!