Thuiskantoor inrichten

26 oktober 2022
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Je eigen thuiskantoor inrichten; dit heb je nodig

Je staat op het punt om je eigen thuiskantoor in te richten en je wilt dit graag op een unieke, maar professionele wijze doen. Het moet een plek worden waar je mogelijk zakenpartners kunt ontvangen, maar ook waar jij je comfortabel en thuis voelt. Kortom, je moet heel wat keuzes maken en dat kan best lastig zijn. Om het jou wat makkelijker te maken heb ik een lijstje opgesteld van alles wat jij nodig hebt om dit te realiseren. Lees je ter inspiratie mee?

Raambekleding

Als eerste moet je kijken naar de basis van je kantoor aan huis. Ligt deze aan een drukke weg, kijk je uit op de slaapkamer van je buurman of heeft deze een unieke lichtinval wat storend kan zijn? Je kunt veel van deze ‘problemen’ oplossen met de juiste raambekleding. Zo kun je kiezen voor rolgordijnen, jaloezieën, lamellen of transparante gordijnen. Zorg dat je een goede balans vindt tussen het creëren van privacy en voldoende daglicht naar binnen halen. Zo creëer je een productieve en comfortabele werksfeer.

Zorg voor donkere periodes, als daglicht niet meer voldoende is, voor de juiste verlichting in je thuiskantoor. Deze verlichting moet niet alleen functioneel zijn maar ook passen in de sfeer bij de rest van de inrichting.

Bureau set-up

Vervolgens is het belangrijk een ergonomische set-up te hebben om comfortabel te kunnen thuiswerken. Kies voor een bureau welke je in hoogte kunt verstellen en een aanpasbare bureaustoel. Hiermee verzeker je jezelf van een goede zithouding en weinig fysieke klachten door het zitten. Aangezien je het meeste werk vooral zelf zal uitvoeren is dit de belangrijkste plek van je kantoor. Schenk hier echt voldoende tijd aan om dit helemaal naar jouw wens te maken.

Vergaderplek maken

Als je regelmatig met mensen om de tafel moet om opdrachten te bespreken, is het wel zo handig als je ook een goede vergaderplek hebt. Het beste kun je hiervoor een ronde of ovale tafel hebben, waar je met meerdere mensen plaats kunt nemen. Zo kun je meerdere laptops kwijt, eventueel wat papieren en een lekkere kop koffie.

Ook niet onbelangrijk: Functionele decoratie

Tot slot zal je functionele decoratie in je thuiskantoor moeten hebben. Denk hierbij aan stijlvolle koffiekoppen, theeglazen en waterglazen in de huisstijl van jouw bedrijf. Daarnaast is het een leuk idee om gezellige onderzetters te hebben en mooie kladblokken met bijpassende pennen. Kies een mooie wandklok en wat muurdecoratie wat goed bij je werk en beoogde sfeer past.

Eindig met een mooie vaas die je kunt gebruiken als je bijvoorbeeld bloemen krijgt van een zakenrelatie, zodat deze niet in een treurig emmertje hoeven te staan. Dit zijn allemaal items die functioneel zijn in een thuiskantoor, maar door er extra aandacht aan te besteden ook ingezet kunnen worden als decoratie.

Maak van je thuiswerkplek een fijn thuiskantoor!

Thuiskantoor inspiratie

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS factureren!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Is boekhouden echt niets voor jouw? Vraag dan vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou hiermee op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Kantoor inrichten

Kantoor inrichten

Je kantoor inrichten? 4 voorbeelden om aan te denken Als zzp’er is het fijn om je werkzaamheden op een goede werkplek uit te voeren. Of je nu een thuiskantoor wilt maken of een eigen kantoortje op een andere locatie hebt: de inrichting hiervan is van groot belang....

Lees meer
Comfortabel thuiswerken

Comfortabel thuiswerken

Hoe ga je comfortabel thuiswerken als zzp'er? Maak thuiswerken comfortabel door te werken aan een zit sta bureau en comfortabele bureaustoelen. Nu veel mensen het grootste deel van hun week thuis werken is het slim om te investeren in een goede werkplek. Thuiswerken...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads