Engels offerte voorbeeld

11 augustus 2022
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Ook voor zzp’ers liggen er over de grens genoeg kansen en mogelijkheden voor zakendoen. Internationaal gaan en hiervoor een Engelse offerte opstellen met btw of met btw-verlegd? Of je nu diensten aanbiedt of producten verkoopt, het genereren van nieuwe orders begint met het versturen van offertes en is een van de belangrijkste taken in een onderneming. Zorg dus voor een goede eerste indruk.

Mijn beste tip?

Een onmisbare tool voor starters en alle zzp'ers:
 

Bij zakendoen in het buitenland krijg je wel te maken met andere btw-regels. Zo maakt het onder andere uit of je goederen gaat leveren of diensten gaat verlenen en is dit dan aan een ondernemer of particulier. Ook maakt het uit of dit binnen of buiten een EU-lidstaat is. Veel gestelde vragen zijn dan ook: Hoe zit het met de btw en wat vermeldt ik op de offerte? Wie betaalt de btw? Geldt voor mij de btw-verleggingsregeling? Let dus goed op dat de juiste btw-regels en btw-tarieven worden toegepast!

Engels offerte voorbeeld met btw-verlegd (VAT Reverse Charge)

Een offerte of prijsopgave is in het Engels vertaald een sales quotation, quote of offer. Een sales quotation voor het leveren van goederen of verlenen van diensten aan een buitenlandse ondernemer, binnen de EU, waarop de btw is verlegd, zou er dan zo kunnen komen uit te zien:

Prijsofferte voor diensten zonder btw

Offerte Engels voorbeeld zonder btw (VAT Reversed Charge)

Zo kan de verlegde btw (Btw-verlegd = VAT Reversed Charge in het Engels) op de offerte worden gezet:

VATVAT BASISVAT VALUE
0%0,000,00TOTAL PRICE2150,00
9%0,000,00VAT REVERSE CHARGE0,00
21%2150,000,00TOTAL QUOTE€ 2150,00

Engels offerte voorbeeld met btw (including VAT)

Als de offerte bedoeld is voor een particulier binnen de EU die btw moet betalen voor de te leveren goederen of voor het verlenen van een dienst, dan zou de quotation er zo kunnen komen uit te zien:

Prijsofferte Engels met btw

Offerte Engels voorbeeld met btw (VAT)

De verschuldigde btw (btw = VAT in het Engels) zou zo op de offerte kunnen worden gezet:

VATVAT BASISVAT VALUE
0%0,000,00TOTAL PRICE2150,00
9%0,000,00TOTAL VAT451,50
21%2150,00451,50TOTAL QUOTE€ 2601,50

Download gratis Engels offerte voorbeeld

Voorbeeld van offerte in het Engels zonder btw
Engels offerte voorbeeld met btw-verlegging

Een bovenstaand Engels offerte voorbeeld gebruiken ter inspiratie als basis voor jouw offerte? Deze en nog meer voorbeelden zijn gratis in Word en PDF te downloaden. Houd er altijd rekening mee dat wanneer je een prijsopgave presenteert, dit een eerste indruk geeft van jouw onderneming en professionele houding tegenover een potentiële afnemer in het buitenland.

Er zijn handige online boekhoudprogramma’s voor het maken, versturen en beheren van offertes. Hiermee kan je ook gelijk je goedgekeurde en afgeronde offertes met een klik omzetten in een factuur. Verder is het handig voor het bijhouden van de administratie, zoals je btw-aangifte en de overboekingen van je bank voor de inkopen en verkopen. Als je slechts af en toe offertes verstuurt, zou een eenvoudig Word-sjabloon voldoende moeten zijn. Al is gebruikmaken van een administratiepakket voor de boekhouding altijd aan te raden voor iedere ondernemer. Ook zzp’ers met ‘maar’ een eenmanszaak!

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw offertetraject op

Voorbeeld offerteprogramma

Gratis offertes maken met e-Boekhouden.nl!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • offertes & factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Boekhouden hoort bij ondernemen. Nog te ingewikkeld voor jouw? Vraag vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Offerte maken

Offerte maken

Wat is een offerte en hoe ga ik een offerte maken? Als zzp'er of freelancer een effectieve offerte maken? Een offerte is een prijsopgave waarin gespecificeerd staat omschreven voor welke prijs je producten gaat leveren of welke diensten je gaat uitvoeren en welke...

Lees meer
Word offerte maken

Word offerte maken

Gratis en eenvoudig een Word offerte maken Tegenwoordig beschikt iedere computer of laptop wel over Microsoft Word. Het is een ideaal programma om te gebruiken voor tekstverwerking. Maar wist je dat je Word ook heel goed kunt gebruiken om offertes mee te maken? In dit...

Lees meer
Download offerte voorbeeld

Gratis offerte downloads