Uren factureren en registreren

26 februari 2024
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Door Johan Ooms

Je uren factureren, registreren en boekhouden in één pakket

Heb jij als zzp’er inzicht in je facturabele uren van deze week? Weet jij hoe winstgevend je projecten zijn met jouw uurtarief? Nee? Dan kan een boekhoudpakket dé oplossing voor je zijn. Online uren factureren en direct uren registreren is zo heel efficiënt! Niet gelijk schrikken, je hoeft hiervoor geen boekhouder te zijn om er mee te kunnen werken. Ze werken zo eenvoudig dat iedereen er mee kan werken en boekhouden moet je toch als ondernemer.

Je kunt jouw tijd bijhouden, uren factureren met btw of zonder btw en een goed overzicht hebben van alle inkomende en uitgaande facturen met slechts één pakket, een boekhoudpakket. Dankzij de eenvoudige navigatie kun je eventuele vertragingen in betalingen snel en nauwkeurig oplossen. De software is aanpasbaar, zodat je deze kunt afstemmen op de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Bovendien zijn er kant-en-klare sjablonen beschikbaar om in een handomdraai professionele facturen te maken.

Mijn beste tip?

Voldoe als zzp'er aan het urencriterium voor belastingvoordeel en gebruik hiervoor een onmisbare tool (zowel starters als alle zzp'ers):
 • Vergelijk e-Boekhouden
 • Mijn review:
  4.8/5
 • Urenregistratie
 • Uren direct factureren
 • Incl. boekhouden
 • Helpdesk:
  Uitstekend
 • 0 .00 maand

 • Vergelijk Rompslomp
 • Mijn review:
  4.7/5
 • Urenregistratie
 • Uren direct factureren
 • Incl. boekhouden
 • Helpdesk:
  Goed
 • 7 .50 maand

 • Vergelijk Moneybird
 • Mijn review:
  4.7/5
 • Urenregistratie
 • Uren direct factureren
 • Incl. boekhouden
 • Helpdesk:
  Heel goed
 • 14 .00 maand

Met een boekhoudprogramma zoals bijvoorbeeld e-Boekhouden.nl, die veel door zzp’ers wordt gebruikt voor de verplichte boekhouding, kan altijd en overal de gewerkte tijd en gemaakte kosten online worden ingevoerd. Je bent dus niet aan een locatie gebonden. Verder kunnen alle geboekte werktijd en kosten automatisch klaargezet worden in een factuurvoorstel in de eigen lay-out van jouw onderneming.

Of je nu factureert op basis van een vaste prijs, uurtarief of abonnement de registratie is eenvoudig. Ook indien je uurprijs met btw is of zonder btw. De facturen kunnen direct per e-mail naar de klant verzonden worden.

Urencriterium voor fiscaal voordeel

Om in aanmerking te komen voor belangrijke belastingvoordelen zoals de startersaftrek en zelfstandigenaftrek moet je als zzp’er wel aan het urencriterium voldoen. Het urenregistratie-systeem van dit programma houdt eenvoudig bij of je het criterium behaalt en minstens 1225 uur aan en in jouw onderneming besteedt.

De belangrijkste voordelen van het programma in het kort:

 • Registreer je werkuren vanaf elk device.
 • Factureer in een handomdraai alle geschreven uren en kosten.
 • Integreer urenregistratie en urenadministratie met boekhouding.

Belangrijk is dus om als ondernemer een tijdregistratie bij te houden om minder belasting te hoeven betalen! Dit zou je kunnen doen door gebruik te maken van een gratis urenregistratie Excel template. Maar als ondernemer moet je ook een administratie bijhouden. Wat is er dan makkelijker als je alles met één pakket af zou kunnen? Je uren factureren, registreren en gelijk boekhouden.

3 voorbeelden van urenregistratie in boekhoudprogramma

1. Uren invoeren per project en activiteit

Tijdregistratie werkuren met boekhoudprogramma (voorbeeld)

2. Overzichtelijke urenadministratie

Urenadministratie met overzicht werkuren in boekhoudprogramma

3. Voorbeeld van gemaakte uren direct factureren

Uren direct (met btw of zonder btw) factureren met boekhoudprogramma

Reviews: Wat zeggen gebruikers over e-Boekhouden?

4.8 / 5

e-Boekhouden.nl is één van de eerste online boekhoudprogramma’s op de markt met als missie: boekhouden makkelijk maken voor zzp’ers met een eenmanszaak. Iedere ondernemer moet in staat zijn om zelf de boekhouding te doen, met of zonder kennis van administratieve zaken. Maar wat vinden gebruikers van het programma? Hoe zijn hun beoordelingen?

Enkele quotes:

Een gebruiksvriendelijk en eenvoudig boekhoudpakket om mee te werken. Het maakt boekhouden werkelijk een fluitje van een cent! Waar ik eerder altijd een beetje opzag tegen de administratie, begin ik het nu zelfs leuk te vinden.

Ik doe mijn boekhouding nu makkelijk en veilig online. De eerste 15 maanden gratis en ook daarna is het pakket goedkoop. Perfect voor startende ondernemers dus!

Na een korte zoektocht kwam ik al snel uit bij e-Boekhouden.nl. Een zeer voordelig pakket voor beginnende ondernemers. Het eerste jaar ging mijn bedrijf als een speer, waardoor uitbreiding van het boekhoudpakket noodzakelijk was. Dat was ook geen enkel probleem. Door de boekhoudkoppeling kan mijn boekhouder ook gemakkelijk meekijken.

Voor wat en wie is het programma geschikt?

Platforms: Mac , Win , Chrome, Linux

Apps: Android, iOS

Bedrijfsgrootte: S , M , L

Wat kost het boekhoudprogramma?

Proberen is gratis en zonder verplichtingen en wel 14 maanden lang! Ze hebben 3 overzichtelijke pakketten: het zzp/mini pakket, het standaard boekhoudpakket en een premiumpakket. Je kunt zelf bepalen welke modules je afneemt. Zo kun je zelf een keuze maken welke pakket er het beste bij jouw bedrijfssituatie past.

De prijzen en tarieven met de mogelijkheden van het boekhoudpakket zijn:

Prijzen uren factuur en urenregistratieprogramma in boekhoudpakket

Het is ondernemers nog nooit zo eenvoudig gemaakt om jouw financiën nauwkeurig bij te houden en georganiseerd te blijven. En het beste is dat alles veilig wordt opgeslagen en in real-time wordt bijgewerkt! Dus waarom wachten? Begin vandaag nog met een boekhoudpakket en neem de controle over jouw financiën!

Ontdek eenvoudig hoe ook jij dit gemak kunt ervaren en probeer direct gratis uit met uren factureren en registreren in één boekhoudpakket:

#1 e-Boekhouden.nl

Plus, heb je het voordeel van één-op-één ondersteuning van hun experts als je vastloopt. Het supportteam zal je helpen jouw boekhoudsoftware snel en efficiënt in te stellen en te gebruiken. Met een toegewijde klantenservice kun je er zeker van zijn dat alle vragen of technische problemen worden aangepakt!

Tip: Bekijk ook eens de TOP 3 boekhoudpakketten voor zzp’ers

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer enige jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met tips, tools, checklists en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw (uren)administratie op

Beste urenregistratieprogramma (e-Boekhouden) voor urencriterium zzp

Met e-Boekhouden GRATIS je uren bijhouden!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

 • urenregistratie
 • boekhouden
 • btw-aangifte staat altijd klaar
 • koppeling bankrekening
 • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou (op weg) te helpen.

Gerelateerde tips

Urenregistratie Google Sheets

Urenregistratie Google Sheets

Zzp urenverantwoording met gratis Google Sheets template Werk jij met Google Sheets? Dat is mooi, ik heb dan een urenformulier voor je gemaakt die je gratis kunt gebruiken voor de urenregistratie van jou werkzaamheden. Ben je er niet bekend mee maar wil je er wel...

Lees meer
Urenadministratie met OpenOffice

Urenadministratie met OpenOffice

Gratis jouw urenadministratie op orde met OpenOffice Als zzp'er is het belangrijk om je urenadministratie op orde te hebben en te houden. Het bijhouden van de gewerkte uren en de voltooide projecten kan een ontmoedigende taak zijn. Met de juiste tools kun je er echter...

Lees meer
Voorbeeld van een urenregistratie voor zzp

Gratis uren templates