Urenregistratie app

21 februari 2024
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Door Johan Ooms

Wat is de beste urenregistratie app voor zzp?

Zzp’ers en freelancers moeten tegenwoordig altijd en overal bereikbaar zijn met een smartphone voor klanten en opdrachtgevers. Een mobiele app voor de urenverantwoording of tijdregistratie van projecten zou dan een handige toevoeging zijn. Wil jij ook gemakkelijk overzicht op de gemaakte uren houden met de juiste urenregistratie app?

Tijdregistratie kent meerdere doelen en dient nauwkeurig te gebeuren. Zo moet je voor de belastingdienst je uren op de juiste wijze verantwoorden om als zzp’er met een eenmanszaak als rechtsvorm in aanmerking te komen voor ondernemersaftrek. Ook moet je overzicht houden in al je bedrijfsactiviteiten, zoals de hoeveelheid uren die per project gefactureerd kunnen worden naar opdrachtgevers en de indirecte, ook wel niet-facturabele uren genoemd.

Voorkom dat je het overzicht gaat kwijtraken van werkzaamheden en taken die zijn opgestapeld vanwege slecht tijdbeheer door hiervoor een geschikte urenregistratie app voor jouw situatie te kiezen. Urenregistratie moet vooral eenvoudig zijn. Hoe gemakkelijker het gaat, des te minder tijd je eraan kwijt bent.

Uitgelicht: de 7 beste apps voor urenverantwoording

Uren app voor de urenregistratie zzp en freelancer

Er zijn 2 soorten uren-apps, verwerkt als tool in een boekhoudpakket of de ‘echte uren-apps’ die gespecialiseerd zijn in uitgebreide en real-time tijdmanagement.

Is urenregistratie voor jou belangrijk is voor het urencriterium om recht te hebben op belastingvoordeel met ondernemersaftrek en uren van projecten kunnen factureren? Dan is een uren-app als tool in een boekhoudprogramma voor jou een alles-in-één oplossing.

Tip: Probeer meerdere urenregistratie apps uit, ze zijn allemaal gratis & vrijblijvend uit te proberen. Zo kun je zelf ervaren welk app het beste in gebruik is en de mogelijkheden die bij jou situatie past!

 

Tijdregistratie kan het verschil zijn tussen meer winst en gemiste kansen

Is nauwkeurig tijdbeheer voor jouw echt geld? De echte urenregistratie apps hebben meer functionaliteiten en gespecialiseerde functies die jouw kostbare tijd gemakkelijker te beheren maken. Bekijk dan eens de volgende urenregistratie apps.

TimeChimp (van gratis tot € 15 p/m)

Een door veel zzp’ers gebruikte online urenregistratie app is TimeChimp. Een direct groot voordeel is dat het koppelt met alle Nederlandse boekhoudprogramma’s én is volledig in het Nederlands. Je kunt in TimeChimp bovendien ook ritten en uitgaven registreren, projecten managen, verlof-/ziekte-/overuren bijhouden, rapportages maken, planningen maken en uren goedkeuren. Ook urenregistratie voor personeel is heel goed mogelijk. Medewerkers kunnen gewerkte uren, verlof en ziekte binnen de tool eenvoudig zelf registreren. Zo heb je altijd inzicht wat er real-time in de organisatie speelt.

TimeChimp is te gebruiken op je computer, maar de handigheid zit in de app (Android en iOS).

Bekijk hoe eenvoudig een gratis urenregistratie app werkt

Toggl (van gratis tot € 18 p/m)

Een goed alternatief is Toggl dat op dezelfde manier werkt als TimeChimp. Het is time tracking software waarmee je jouw uren kunt bijhouden. Met deze handige (Engelstalige) tool kun je exact meten waar je tijd op een gemiddelde dag naartoe gaat. Telkens wanneer je een taak start typ je even in wat je gaat doen (en eventueel: voor welke klant) en zet je daarna de timer aan. De timer houdt voor je bij hoe lang je met deze taak bezig bent. Wanneer je klaar bent druk je op stop en slaat Toggl de gewerkte uren op in een handig overzicht. Je kunt ook werkuren van een project achteraf invoeren.

Toggl is te gebruiken op je computer, maar is ook te downloaden als app (Android en iOS).

Nanda (€ 5 p/m)

Ook in Nanda kun je gemakkelijk jouw gewerkte uren registreren. In deze online tool is het ook mogelijk om overzichtelijke overzichten te maken, die je kunt exporteren naar Excel spreadsheets, Google Docs en/of jouw boekhoudpakket (denk aan MoneyBird). Nanda houdt de gewerkte uren automatisch bij. Je hoeft alleen maar een project te selecteren en toe te lichten wat je die dag voor dat project hebt gedaan.

Nanda is te gebruiken op je computer, maar is ook te downloaden als app (Android en iOS).

Vergelijk meerdere manieren van urenregistratie

Er zijn talloze manieren om jouw uren handig en snel te kunnen registreren. Het kan met Excel, met Google Spreadsheets, met OpenOffice of direct in een boekhoudprogramma.

Voor de ene ondernemer is het registreren van gewerkte uren belangrijker dan voor een andere ondernemer. Weten wat voor jou situatie de beste methode is? Bekijk & vergelijk alle mogelijkheden van urenregistratie.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer enige jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met tips, tools, checklists en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw (uren)administratie op

Beste urenregistratieprogramma (e-Boekhouden) voor urencriterium zzp

Met e-Boekhouden GRATIS je uren bijhouden!

Gebruik als zzp’er direct vanaf de start een onmisbaar administratiepakket:

  • urenregistratie
  • boekhouden
  • btw-aangifte staat altijd klaar
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou (op weg) te helpen.

Gerelateerde tips

Uren factureren en registreren

Uren factureren en registreren

Je uren factureren, registreren en boekhouden in één pakket Heb jij als zzp'er inzicht in je facturabele uren van deze week? Weet jij hoe winstgevend je projecten zijn met jouw uurtarief? Nee? Dan kan een boekhoudpakket dé oplossing voor je zijn. Online uren...

Lees meer
Urenregistratie Google Sheets

Urenregistratie Google Sheets

Zzp urenverantwoording met gratis Google Sheets template Werk jij met Google Sheets? Dat is mooi, ik heb dan een urenformulier voor je gemaakt die je gratis kunt gebruiken voor de urenregistratie van jou werkzaamheden. Ben je er niet bekend mee maar wil je er wel...

Lees meer
Voorbeeld van een urenregistratie voor zzp

Gratis uren templates