Urenregistratie software

Beste boekhoudprogramma met app voorbeeld voor zzp met eenmanszaak

Mijn tip: Gratis boekhouden met
e-Boekhouden.nl

  • factureren
  • urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • gemakkelijk boekhouden

Snel je eigen factuur maken en versturen voor betaling, maar ook gemakkelijk je uren vastleggen en zo jouw belastingvoordeel pakken!

15 februari 2024
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Door Johan Ooms

Beste en meest gekozen urenregistratie software voor zzp

Tijd is geld… Hoe verdient tijd geld? Door effectief en eenvoudig jouw uren, taken en opdrachten bij te houden met de beste urenregistratie software. Software met tijdregistratie heeft tal van voordelen voor kleine bedrijven. Het kan je helpen jouw gewerkte uren nauwkeurig bij te houden, wat het gemakkelijker maakt om facturen te maken en rapporten. Ook is het nodig om te voldoen aan het urencriterium voor belastingvoordeel. Het helpt je ook beter te begrijpen waar jouw tijd naartoe gaat, zodat je aanpassingen kunt doen om de efficiëntie en productiviteit te maximaliseren. Bovendien hebben veel van deze tools ingebouwde analyses, zodat je het succes van elk project of elke klant kunt beoordelen.

Meer dan je tijd registreren: de beste urenregistratie software

e-Boekhouden.nl: het beste totaalpakket voor de urenregistratie en boekhouden
Moneybird: beste voor uren registreren

Als zzp’er jouw uren netjes registreren om te voldoen aan het urencriterium? Uren bijhouden kan lastig zijn. Gelukkig zijn er veel urenregistratie software pakketten die je daarbij kunnen helpen. Om de keuze in het ruime aanbod van urenregistratie software iets gemakkelijker te maken heb ik voor jou hieronder een aantal oplossingen van urenregistratie voor zzp om met elkaar te vergelijken.

Test gratis een paar programma’s uit, zodat je zelf het gebruik kunt ervaren, wat de mogelijkheden zijn en of ze voldoen aan jouw verwachtingen. Je uren zouden met een paar klikken ook gelijk gefactureerd kunnen worden op een eigen factuur die aan de eisen voldoet.

Vergelijk de beste tool voor je urenregistratie

 

Bekijk hoe gemakkelijk je uren registreren werkt

Van urenregistratie, facturatie tot boekhouding volledig geautomatiseerd

Een urenregistratie software of app kan handig zijn maar houdt in de meeste gevallen alleen je uren bij. Wil je gelijk je gewerkte uren per uurtarief, vaste prijs of projectprijs registreren en koppelen aan de facturatie? Vink de uren aan die je wilt factureren en het programma zet de factuur in de lay-out van jouw onderneming voor je klaar om te versturen. Deze gegevens kunnen ook nog eens gelijk verwerkt worden in de boekhouding.

Ook op tablet en smartphone app

Ook handig is de tablet / smartphone app van het boekhoudprogramma. Dit heeft als voordeel dat je overal kunt boekhouden en altijd al je informatie over je projecten (niet alleen de uren) bij de hand heb. De app synchroniseert de ingevoerde gegevens naadloos bij gebruik van de online web app op je computer. Allemaal online, via app onderweg en automatisch. Ideaal voor zzp!

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer enige jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met tips, tools, checklists en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Met e-Boekhouden.nl kan je GRATIS boekhouden!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

  • eenvoudig boekhouden
  • factureren & urenregistratie
  • automatische btw-aangifte
  • koppeling bankrekening
  • gratis hulp en veel meer..

Administratie, het moet… Weet je niet hoe en waar je moet beginnen? Vraag dan gratis op wat een boekhouder kost om jou (op weg) te helpen.

Gerelateerde tips

ERP systeem

ERP systeem

Wat is ERP en wat heb je er als ondernemer aan? De afkorting ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Dit is bedrijfssoftware die verschillende bedrijfsprocessen binnen een organisatie samenbrengen. Deze software biedt een centraal platform voor het beheer van...

Lees meer
Uren factureren en registreren

Uren factureren en registreren

Je uren factureren, registreren en boekhouden in één pakket Heb jij als zzp'er inzicht in je facturabele uren van deze week? Weet jij hoe winstgevend je projecten zijn met jouw uurtarief? Nee? Dan kan een boekhoudpakket dé oplossing voor je zijn. Online uren...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads