Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

Als zzp’er moet je veel meer zaken zelf regelen en loop je meer risico’s dan een werknemer in loondienst. Voor veel mensen is het een droom om eigen baas te zijn. Helaas wordt vaak wel vergeten dat er veel zakelijke dingen bij komen kijken. Eén van die belangrijke dingen om risico’s weg te nemen is het afsluiten van de juiste verzekeringen. Op deze pagina leest u meer over de arbeidsongeschiktheidsverzekering en aansprakelijkheidsverzekering.

Tip!  Een programma om op de beste manier jouw boekhouding te doen? Ideaal voor zzp

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp

Wanneer een werknemer in loondienst langere tijd ziek is, komt hij terecht in de ziektewet. Dit betekent dat het loon (deels) wordt doorbetaald. Zzp’ers komen niet in de ziektewet terecht en dat kan grote financiële problemen opleveren. Of je wel of niet ziek wordt is niet te voorkomen, maar u kunt wel als zelfstandige voorkomen dat ziekte grote problemen oplevert voor uw bedrijf. Een veel gemaakte fout die gemaakt wordt is dat men denkt dat een verzekering heel duur is. Maar de laatste jaren is het aantal zzp’ers flink gegroeid, waardoor verzekeren meer betaalbaar is geworden. Tegenwoordig is er veel maatwerk wat betreft arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, bijvoorbeeld een beperkte uitkeringsduur van twee of vijf jaar in plaats van tot de pensioenleeftijd. Ga je een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten dan is het verstandig om naar diverse factoren te kijken, zoals het inkomen van een eventuele partner en financiële reserves.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Een ongelukje zit vaak in een klein hoekje. Zeker bij bepaalde werkzaamheden is er een kans dat er schade wordt toegebracht aan zaken van een ander. Om grote onnodige kosten te voorkomen die onbetaalbaar kunnen zijn, is het verstandig om als zzp’er een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Als zzp’er kunt u een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) afsluiten. Deze verzekering dekt de schade die is aangebracht aan zaken en/of personen door de door u geleverde goederen en/of diensten.

Veel zzp’ers denken bij het afsluiten van een verzekering al snel aan het dure kostenplaatje. Maar als u nadenkt over de gevolgen die het voor u en uw werk op kan leveren als u niet meer in staat bent om te werken, of wanneer u schade aanricht, zult u al snel tot de rekensom komen dat dat nog veel meer kosten oplevert. Een leuke gedachte over de toekomst is het niet, maar dat betekent niet dat het niet zal gebeuren. Risico’s zijn in te bakenen met verzekeringen en het levert direct minder stress op, wat ook een fijne bijkomstigheid kan zijn.

De zzp boekhouding met online boekhoudprogramma

Startende zzp? Zet gratis & eenvoudig je boekhouding op

Als zzp'er met een eenmanszaak ben je verplicht om een administratie te voeren. Dit hoeft echt niet gelijk door een boekhouder gedaan te worden en kan je heel eenvoudig zelf zonder boekhoudkennis doen. Zelf ervaren hoe eenvoudig het werkt?