Offertesoftware vergelijken

Online boekhoudprogramma

Mijn tip: Gratis factureren!

 • gratis facturatieservice
 • urenregistratie
 • automatische btw-aangifte
 • koppeling bankrekening
 • gratis hulp en veel meer..

Snel je eigen factuur maken en versturen voor betaling, maar ook gemakkelijk je uren vastleggen en zo jouw belastingvoordeel pakken!

6 april 2021
Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers
Johan Ooms

Het beste online offerteprogramma kiezen

Offertes maken vervelend? Ik heb verschillende populaire offertesoftware, die door zzp’ers met een eenmanszaak worden gebruikt, voor u geselecteerd, zodat u ze goed met elkaar kunt vergelijken. Ontdek vervolgens geheel gratis hoe eenvoudig het kan werken.

Vergelijk, kies en test ze gratis

 

Voordelen van een online offerteprogramma

Als zzp’er heeft u de keuze uit verschillende tools waarmee u offertes kunt maken. U kunt bijvoorbeeld offertes maken in Word. Mijn voorkeur gaat echter uit naar een online offerteprogramma, waarmee u slim uw offertes kunt maken.

Het uitbrengen van een goede offerte is een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Kiest u voor offertesoftware, dan bespaart u tijd én behaalt u maximaal resultaat. Met offertesoftware worden namelijk delen van het offerteproces geautomatiseerd. Zaken als lay-out, vormgeving en personalisatie worden automatisch voor u geregeld en zien er altijd professioneel uit. Ook hoeft u nooit meer uw eigen gegevens te copy-pasten: deze zet het offerteprogramma namelijk op iedere offerte. Verder kunt u uw algemene voorwaarden automatisch aan iedere offerte toevoegen. En natuurlijk kunt u de offerte vanuit het offerteprogramma direct naar de klant versturen via e-mail. Ook bestaat de mogelijkheid dat de aanvrager de offerte online kan accepteren en is de opdracht binnen. Zo is uw administratie altijd volledig, zijn gemaakte afspraken altijd online inzichtelijk en heeft u altijd inzicht in uw resultaten.

De belangrijke voordelen op een rijtje:

 • U bespaart tijd;
 • Uw offerte ziet er altijd professioneel uit;
 • U kunt de offerte online versturen én laten ondertekenen;
 • Uw administratie is altijd volledig;
 • Gemaakte afspraken zijn online inzichtelijk;
 • U heeft altijd inzicht in uw resultaten.

Betaald of gratis offerteprogramma?

De meeste aanbieders van online offertesoftware rekenen geringe maandelijkse kosten voor het gebruik ervan, al zijn er ook gratis programma’s, zoals Word te gebruiken. Voordat u voor een bepaald offerteprogramma kiest is het daarom goed om te weten of dit programma wel echt bij uw eenmanszaak past, zodat u zeker weet dat u betaalt voor een programma dat prettig is in gebruik. Alle leveranciers van online offertesoftware bieden geheel gratis proberen aan. U kunt dan gedurende een bepaalde periode – vaak is dat dertig dagen – kijken of het programma aansluit bij uw behoeften.

Johan Ooms, expert op het gebied van zzp-ondernemers

Johan Ooms

“ik ben zelf alweer een aantal jaren enthousiast zzp’er en heb ZZPcentrum opgericht om mijn administratieve kennis met informatie, tips, downloads en voorbeelden over allerlei aspecten van het zelfstandig ondernemen met u te delen”

Mijn beste tip? Zet zo eenvoudig jouw basisadministratie op

Online boekhoudprogramma

Gratis factureren!

Start gelijk goed als zzp’er en maak gebruik van een administratiepakket:

 • factureren
 • urenregistratie
 • automatische btw-aangifte
 • koppeling bankrekening
 • gratis hulp en veel meer..

Is boekhouden echt niets voor jouw? Vraag dan vrijblijvend wat een boekhouder kost om jou hiermee op weg te helpen.

Gerelateerde tips

Bedanken voor offerte

Bedanken voor offerte

Offerte ontvangen? Dat is een bedankje waard! Zowel voor particulieren als voor ondernemers is het fijn om na een ingediende offerteaanvraag of ontvangen offerte te worden bedankt hiervoor. Bedanken voor offerte moet dan wel oprecht en persoonlijk zijn. De vraag is...

Lees meer
Juridische overeenkomst

Juridische overeenkomst

Wat en wanneer is er een juridische overeenkomst? Een overeenkomst in de vorm van een offerte komt juridisch gezien tot stand door een eenzijdig aanbod van een ondernemer om bepaalde diensten te verlenen of goederen te leveren tegen een vooraf vastgestelde prijs en de...

Lees meer
Download factuur voorbeeld

Gratis factuur downloads